İşte okulların tatil edildiği illerin listesi

Türkiye'yi etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeni ile İstanbul'un dışında birçok ilde okullar tatil edildi. Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi büyük şehirlerde yağışın durumuna göre ilerleyen saatlerde açıklama yapılacağı bildirildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 08:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İşte okulların tatil edildiği illerin listesi

Kar yağışı nedeniyle aralarında İstanbul'un da bulunduğu 23 ildeki anaokulu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş, Hakkari, Ağrı, Kars, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Sivas, Malatya, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Zonguldak, Nevşehir, Ordu, Van, Düzce, Bartın, Kocaeli'nin İzmit ve Kartepe ilçeleri, Rize'nin Kalkandere ve İyidere ilçeleri, Konya'nın Halkapınar ilçesi ile Trabzon'un Çaykara, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene'de tüm okullarda, Araklı, Maçka, Şalpazarı ve Yomra ilçelerinde ise köy okullarında eğitime ara verildi.

EN YENİLER

AKSARAY

Aksaray İl Milli Eğitim müdürlüğünün resmi açıklaması

Kar yağışı nedeniyle ilimiz Ağaçören, Gülağaç, Güzelyurt ve Sarıyahşi ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir. Merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitim öğretim devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

RİZE

GÖKTÜRK FIRAT | RİZE - 08.01.2013 10:27
Rize'nin İyidere ve Kalkandere ilçelerinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle İyidere ve Kalkandere ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. İkizdere ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrencilere bir gün süre ile izin verildi.

BOLU, GEREDE

BÜLENT VELİOĞLU | BOLU - 08.01.2013 09:33
Bolu'nun Gerede ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, twitter hesabından Gerede'de okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu. Vali Özçimen, “Geç haber verdiğimiz için Gerede'deki velilerimiz kusura bakmasın. Sabaha kadar hava durumunu takip ettik. Tipi sabah başladı. Tipi açılan yolları kapattığı için bu kararı aldık” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ

UĞUR ULU | KOCAELİ - 08.01.2013 09:00
Kocaeli'de gece saatlerinde etkisini iyice arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Kocaeli'de gece saatlerinde kar yağışı kenti etkisi altına aldı. İzmit ve Kartepe'deki okullarda eğitim-öğretime ara verilirken, Başiskele ve Kandıra'da taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

NEVŞEHİR

MURAT ŞİŞMAN | NEVŞEHİR - 08.01.2013 08:17
Nevşehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şehir merkezinde ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve bağlı belde ile köylerdeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarının bugün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar da bugün bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

BARTIN

HASAN ÖNDER | BARTIN - 08.01.2013 08:14
Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle Bartın merkeze bağlı tüm okullar ve özel öğretim kurumlarında eğitime 8 Ocak Salı günü olmak üzere bir gün ara verildiğini bildirdi

NİĞDE BOR

BEKİR KUDDAR | NİĞDE - 08.01.2013 07:15
Niğde'nin Bor ilçesinde hava muhalefeti sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, pazartesi gününden beri etkili olan kar yağışının ardından çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın aralıksız olarak devam etmesi nedeniyle yollarda çalışma yapılmasında güçlük çekildiği belirtildi. İlçe merkezinde kar 20 santimetreyi, yüksek kesimlerde 40 santimetreyi buldu. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü, şoförlerin kar lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamalarını istedi. Bor'a bağlı 12 köy yolu da ulaşıma kapandı.

DÜZCE

ALİ YILDIZ
DÜZCE (İHA) - Düzce'de yoğun kar sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiği bildirildi.

İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

İSTANBUL'da ilk ve orta dereceli okullar ile bazı üniversitelerde eğitime 1 gün ara verildi

AĞRI'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

ARDAHAN'ın Göle ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

BİNGÖL'de etkili olan kar yağışı nedeni ile merkezde ve Yedisu ilçesinde okullar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün tatil edildi.

BİTLİS ve ilçelerinde 3 gündür devam eden kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Hizan ve Tatvan merkez birinci kademe okullar ve merkeze bağlı köyler 2 gün tatil edildi.

DÜZCE'de sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve Yığılca ilçesinde okullar tatil edildi.

ELAZIĞ'ın Maden ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar 3 gün süreyle tatil edildi.

ERZİNCAN ve çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle ilk, orta ve lise dengi okullar ile birlikte Erzincan Üniversitesi'nde eğitim-öğretime 2 gün ara verildi. Kemaliye, İliç, Otlukbeli, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde de okullar bir gün tatil edildi.

ERZURUM'da 633 köye de ulaşım sağlanamıyor. İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi.

GÜMÜŞHANE'de dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucunda il merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kent merkezi, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

HAKKARİ'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, nedeniyle merkez, Yüksekova, Çukurca ilçeleri ve bağlı köylerdeki okullar bugün tatil edildi.

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ve Nurhak ilçesinde önceki gün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

KARS'ta dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kardan kapanan 248 köy yolunun merkezlerle ulaşımının kesildiği belirtildi. Kars merkezde ise eğitime 2 gün ara verildi. Sarıkamış'ta ilçe merkezi ve köylerde de okullar 2 gün tatil edildi.

MALATYA'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Pütürge ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Arapgir Kaymakamı Ercan Turan da Koru, Bostancık ve Konducak köylerindeki ilk ve ortaokullar için eğitime yarın ara verildiğini kaydetti. Turan, ilçe merkezindeki okulların eğitime devam edeceğini belirtti. Arapgir'in adı geçen köylerinde okulların bir gün tatil edilmesi Arapgir Belediyesi'nin hoparlöründen de ilçeye duyuruldu.

MUŞ'un Varto ilçesinde 2 günden beridir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerden, yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) dışındaki ilk ve orta dereceli okulları 2 gün tatil edildi.

ORDU Milli Eğitim Müdürlüğü, sahile sınırı olan ilçeler hariç, yüksek ve iç kesimlerdeki okulların 1 ile 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

SİVAS merkezde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün tatil edildiği belirtilirken; Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde de kaymakamlıkların aldığı karar uyarınca eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

ŞANLIURFA'da, 749 öğrencinin bulunduğu bir ilköğretim okulunda çıkan yangında öğrenciler ölümden döndü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü izni ile, okul bir gün süreyle tatil edildi.

ZONGULDAK'ın merkezi, beldeleri ile köylerindeki tüm okullardaki eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. Özbek, Alaplı, Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde de okulların tatil edildiğini belirtilirken, Çaycuma ve Devrek ilçelerinde ise 8 Ocak Salı günü sabah saatlerindeki hava durumuna göre tatil edilebileceği ifade edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber