Erdoğan, 2B iddialarını yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından daha önce veto edilen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören 2B düzenlemesinin bu kez kanun değişikliğiyle meclis gündemine getirileceği yönündeki haberleri yalanladı. Erdoğan, gündemlerinde bu yönde bir düzenleme olmadığını söyledi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören 2B düzenlemesi gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ortak bir çalışma yürüterek, 2B'lerin satışını kanun değişikliğiyle meclis gündemine getireceği yönündeki haberleri yalanladı. Erdoğan, "Bunu basın çıkarıyor. Bizim gündemimizde yok" diye konuştu.

Haberler üzerine Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yi telefonla arayarak bilgi istediğini kaydeden Erdoğan, "Basındaki haberleri görünce ben de şaşırdım. İlgili bakan arkadaşımız bana yeni bir düzenlemenin olmadığını söyledi. Basında yazılanın Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen düzenleme olduğunu bildirdi" dedi.
Erdoğan, 2B'lerle ilgili düzenlemenin ancak toplumsal mutabakat ve muhalefetle uzlaşma sağlandıktan sonra meclis gündemine geleceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber