Gümüşhane'de elektrik arızaları

Gümüşhane’de son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle elektriği kesilen 16 köyün büyük bir kısmına yeniden elektrik verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de elektrik arızaları

Gümüşhane'de son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle elektriği kesilen 16 köyün büyük bir kısmına yeniden elektrik verildi.

AKSA Çoruh A.Ş. yetkililerinden alınan bilgilere göre yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızadan kaynaklı olarak il genelinde elektrik verilemeyen 16 köyde çalışma yapan ekipler bu sayıyı 5'e düşürdü.

Yetkililer kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerin en kısa zamanda elektrik arızalarının giderilerek enerjiye kavuşmaları için ekiplerin çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi.

Bugün sabah itibarı ile Kürtün ilçesinde 4 köy ve Torul ilçesinde 1 köy olmak üzere toplam 5 köye elektrik veremediklerini ifade eden yetkililer, gerek hava koşulları gerekse kapalı köy yolları nedeni ile arıza mahaline ulaşmakta yaşadıkları sıkıntıların çözülmesiyle birlikte çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan kurumun Gümüşhane Merkez'de 3, Kelkit ilçesinde 2, Şiran ilçesinde 2, Torul ilçesinde 2, Kürtün ilçesinde 2 ve Köse ilçesinde 1 olmak üzere toplam 12 ekip ve 30 kişi ile arıza çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber