Başbakan Tayyip Erdoğan, 'kamusal alan' tartışmalarının 'ayrımcılık' olduğunu ve farklı vatandaş tanımları getirdiğini söyledi.

Haber Giriş : 15 Kasım 2003 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Tayyip Erdoğan, 'kamusal alan' tartışmalarının 'ayrımcılık' olduğunu ve farklı vatandaş tanımları getirdiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karadeniz Bölgesi Ekonomi Zirvesi'nde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, ''Hedefimiz karamsarlığın kökünü kazımak, Türkiye'nin enerjisini Türkiye'ye kazandırmaktır'' dedi.

Erdoğan, kendileriyle aynı hassasiyeti taşımayan kişilerin, ülke gündemini kördüğüm olmuş eski meselelere ısrarla çekmek istediklerini öne sürerek şöyle devam etti:

Sırça köşkten insinler

'Herkes bilsin ki Türkiye geri gitmeyecek. Türkiye, yıllar sonra elde ettiği istikrarı kurda, kuşa yedirmeyecek. Gereksiz tartışmalarla zaman kaybetmeyecektir. Bir örnek veriyorum; şimdi de kamusal alan-toplumsal alan ayrımcılığı yaparak birileri farklı vatandaş tanımları getiriyor. Bu eski dar alan tartışmaları beyhudedir ve muasır medeniyet yolunda yürüyen Türkiye'ye yakışmamaktadır. Bu dar alanda siyaset yapanlar milletimizin tasfiyesine uğramışlardır. Eğer siyaset yapmak istiyorlarsa buyursun yapsınlar. Bizim gündemimizde dar alanda kısa paslaşmalar değil üretim var, yatırım var, hukuk var, adalet var. Türkiye gerçeğini kavramak için sırça köşklerden halkın arasına inmek gerekir.''

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber