Öğretmenler, Haziran ve Temmuz'da Emekli Olabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos ayının yaz tatili olması nedeniyle, bu aylarda emekli olmak isteyen öğretmenlerin emeklilik onaylarının kendilerine zamanında tebliğ edilememesi ve ayrılma işlemlerinin de eylül ayı sonuna kadar uzaması nedeniyle, öğretmenlerin emeklilik tarihini değiştirme kararı aldı. Bu konuya ilişkin düzenleme, Kanun değişikliği gerekmektedir. Bakanlar Kurulunun Meclis'e gönderdiği tasarıyı görmek için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2005 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

07/11/2005 tarihinde TBMM'ye gönderilmiştir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

Madde 1- 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesinde geçen "temmuz ve ağustos ayları" ibaresi "haziran ve temmuz ayları" olarak değiştirilmiştir.

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE

Maliye Bakanlığınca tahsis edilen öğretmen kadrolarına atamalar genellikle ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmekte olup, ağustos ayı sonu itibarıyla da bu öğretmenlerin görev yerleri belirlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapmakta olan personelden emeklilik hakkını kazanmış olanların emeklilik işlemleri, 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesi gereğince temmuz ve ağustos aylarında yapılmaktadır. Bu aylarda öğretmenlerin yaz tatilinde olması nedeniyle emeklilik onayları kendilerine zamanında tebliğ edilememekte ve ayrılma işlemleri de eylül ayı sonuna kadar uzamaktadır.

Bu çerçevede hazırlanan Tasarı ile, eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sürdürülmesinin sağlanması ve öğretmen ihtiyacının sağlıklı bir şekilde planlanabilmesi bakımından Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapmakta olan personelden emeklilik isteğinde bulunanların emeklilik işlemlerinin, öğretmen ihtiyacının belirlenmesi sürecinden önce sonuçlandırılması amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

Madde 1- Maliye Bakanlığınca tahsis edilen öğretmen kadrolarına atamalar genellikle ağustos ayında gerçekleştirilmekte olup, eğitim ve öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sürdürülmesinin sağlanması ve öğretmen ihtiyacının sağlıklı bir şekilde planlanabilmesi bakımından Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapmakta olan personelden emeklilik isteğinde bulunanların emeklilik işlemlerinin, öğretmen ihtiyacının belirlenmesi sürecinden önce sonuçlandırılması öngörülmektedir.

Madde 2- Yürürlük maddesidir.

Madde 3- Yürütme maddesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber