Madenciler depremde hayat kurtaracak

Bursa’da mermer ocaklarında kaya kütlelerini kaldırmada profesyonel olan madenciler, muhtemel depremlerde enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarında da görev yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Madenciler depremde hayat kurtaracak

Bursa'da mermer ocaklarında kaya kütlelerini kaldırmada profesyonel olan madenciler, muhtemel depremlerde enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarında da görev yapacak.

Birinci dereceden deprem bölgesinde bulunan Bursa'da, kamu kurumları sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa çalışacak. Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD), sosyal sorumluk projesi kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak maden çalışanlarını depreme hazırlayacak.

MADSİAD olarak Bursa'ya ve Türkiye madenciliğine fayda sağlamak için projeler geliştirdiklerini belirten Erol Efendioğlu, depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu kaydetti. Efendioğlu, “Mermer ocağı işletmeciliğinde kaya kütlelerini kaldırma ve taşıma faaliyetleri, ocak ustalarımızın ve iş makinesi operatörlerinin büyük bir becerisiyle yaptıkları çalışmadır. Mermer ocaklarında yapılan bu çalışmalar deprem sonrası enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarıyla benzerlik göstermektedir. Binlerce çalışan yüzlerce iş makinesi ve operatör enkaz kaldırma ve arama kurtarma eğitimi alırsa bir felaket anında bölgemiz için hazır bir güç olarak elimizde bulunacaktır" açıklamasını yaptı.

Vali Şahabettin Harput ile projeyi paylaştıklarını kaydeden Efendioğlu, “Önümüzdeki aydan itibaren mermer ocakları çalışanları İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce arama kurtarma ve enkaz kaldırma eğitimi almaya başlayacaktır” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber