Hareket halindeki araç bomba gibi patladı

Aydın’da hareket halindeki araçta oluşan arıza sonucu araçta patlama meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hareket halindeki araç bomba gibi patladı

Aydın'da hareket halindeki araçta oluşan arıza sonucu araçta patlama meydana geldi. Patlama sonucu çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırılırken; araç sahibinin zamanında müdahalesi olası faciayı önledi.

Olay, akşam saatlerinde Aydın merkez Hasanefendi Mahallesi'nde bulunan Aydın Askerlik Şubesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Hasanefendi Mahallesi'ndeki kreşten çocuğunu alan A.E., 09 AS 887 plakalı aracı ile Gençlik Caddesi üzerinden evine doğru yola çıktı. Seyir halindeyken araçta meydana gelen teknik arıza sonucu, araç güçlükle seyir etmeye devam etti. Bir taraftan park edecek uygun bir yer arayan A.E., diğer taraftan da arızayı gidermek için bir oto tamircisiyle görüşmeye başladı.

Kzılay Caddesiyle kesişme noktasına kadar yavaş yavaş hareket eden araç, köşe başına geldiğinde hareket kabiliyetini tamamen kaybetti. Bir anda aracın motor kısmından dumanlar yükselmeye başladığı gören A.E., ilk olarak çocuğunu araçtan uzaklaştırdı. Tam bu sırada aracın motor kısmında büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Kentin en işlek noktalarından birisi olan ve okul çıkış saati olması nedeniyle yoğun saatlerin yaşandığı noktada meydana gelen patlamada büyük bir panik yaşandı. Gürültüyü duyan çevre sakinleri kendisi dışarıya attı.

Patlamanın ardından araçta başlayan yangına ilk olarak araç sahibi A.E., müdahale etti. Esnafların işyerlerinde bulunan yangın tüpleriyle, yangını söndürmeye çalışan araç sahibinin yardımına koşmasıyla yangın kısa sürede söndürüldü.

Korku ve paniğin yaşandığı bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken; itfaiyecilerde söndürülen araçta kontrol yaptı. Büyük çapta maddi hasarın oluştuğu araç, çekici yardımıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Çevrede yapılan incelemede patlamanın şiddetiyle çevredeki bazı işyeri ve evlerinin camlarının kırıldığı tespit edildi. Aracın uzaklaştırılmasın ardından bölgedeki araç ve yaya trafiği normale döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber