Milliyet ve Hürriyet, 'öğretmen haberinde' alkolü sansürledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

haber10.com'dan alınmıştır.

Hürriyet üç gündür alkolizm propagandası yapıyor. Ancak önceki gece meydana Tarabya sahil kıyısında "sert baktığı" gerekçesiyle burnu kesilen öğretmen henüz komadan çıktı. Ama bakın Milliyet bu olayı nasıl haberleştirdi...

Hürriyet üç gündür, sanki tüm ülkede alkol yasağı uygulanıyormuşcasına, alkolizm propagandası yapıyor... Bu yayına, bugün Doğan grubunun bir diğer gazetesi olan Milliyet de destek vermeye başladı. Milliyet bugün Melih Gökçek'in Gençlik Parkında içki yasağı uygulamasını eleştiren bir haber yayımladı.

Milliyet bu haberi yayımlarken, dün Tarabya'da yaşanan "öğretmenin burunun kesilmesi" olayını da haber olarak verdi. Ama gazete, haberdeki tüm alkol ayrıntılarını sansürledi.

Bir diğer ilginç nokta ise Hürriyet'in bu habere sayfalarında yer vermemesi... Hürriyet binlerce kişiyi ilgilendiren bu habere ne dün ne de bugün sayfalarında hiç yer vermedi...

Aşağıda Milliyet gazetesinin konuya ilişkin haberi yer almaktadır. Görüleceği üzere gazete tümüyle sorhoş üç gençten kaynaklanan olayda, haberin bu bölümlerini tümüyle es geçmiştir


ÖĞRETMEN KOMADAN ÇIKTI

Sarıyer'de, "sert" baktığı bahanesiyle üç şehir zorbasının bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanan öğretmen Mehmet Ali Aksoy'un hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tutulan Aksoy'un, dün sabah "72 saatlik kritik zamanı" atlattığı öğrenildi. Yakınları, Aksoy'un, ellerini oynatabildiğini ve kendileriyle konuşabildiğini söylediler.

'Sağlığına kavuşsun'

Amcası Hasan Aksoy, "Akademi İstanbul'da işe başlayacağını, verdiği sözü tutamadığı için üzgün olduğunu söyledi. Sağlığına kavuşması bizim için yeter de artar bile" dedi.

Yakınları Aksoy için, "Okuma ve yazmayı okula başlamadan öğrendi. İlkokula 3. sınıftan başladı. ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nü 3 yılda bitirdi. Mezun olduktan sonra ilköğretim okullarında sözleşmeli öğretmenlik yaptı" dediler.

Babaanne fenalaştı

Aksoy'a hem annelik hem de babalık yapan babaanne Hatun Aksoy, olayı duyduktan sonra fenalık geçirirken, ağabeyinin bıçaklandığını iş için gittiği Romanya'da öğrenen Cemal Aksoy da yurda dönerek, hastaneye koştu.

Yeğeninin üç ayrı bıçakla 15 yerinden bıçaklandığını söyleyen Hasan Aksoy, şunları söyledi: "Polis, Mehmet Ali'ye saldıran Mehmet Güven (18) ve Semih Dalkıran'ı (18) gözaltına aldı. Bu kişiler tutuklandı. K.K. (22) ise tanık ifadesi alındıktan sonra sonra serbest bırakıldı. Bu kişiler en ağır cezaya çarptırılmalı."

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber