AKP'den, belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını yakın takip

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen kasa operasyonunun ardından ortaya atılan rüşvet iddiaları AK Parti'yi harekete geçirdi. Belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını yakın takibe alan AK Parti'nin, en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nun da (MYK) konuyu masaya yatırdığı ortaya çıktı. Kurula bilgi veren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, imajı kötü olan belediyeleri yakın markaja aldıklarını vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, yolsuzlukların üzerine gidilmesi talimatını verdi.

Son olarak Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen kasa operasyonuyla gündeme gelen yolsuzluk iddialarının AK Parti'nin geçtiğimiz haftalarda yapılan MYK toplantısında kapsamlı olarak ele alındığı öğrenildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün'ün kurula belediyelerde yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları ve partiye gelen ihbarlarla ilgili ayrıntılı değerlendirme yaptığı belirtildi. Ergün, belediye çalışmalarının finansmanı ile siyasetin finansmanının son derece temiz ve şeffaf kaynaklardan olması gerektiğini belirterek, AK Parti olarak bu konuda çok hassas olduklarını vurguladı. Bu hassasiyet dışına çıkanların partiye ve toplumun güven duygusuna zarar verdiğinden yakınan Ergün'ün, "Buna sıcak bakmamız mümkün değil. Her türlü yolsuzluk iddiasının yakın takipçisi olacağız" dediği ifade edildi. Ergün'ün imajı kötü olan bazı belediyelerden de söz ederek, bu belediyelerle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını açıkladığı öğrenildi.

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan'ın da, parti yönetimine 'yolsuzlukların mutlaka üzerine gidin' talimatı verdiği belirtildi. Erdoğan'ın, "Tüm iddiaların üzerine gidin. Bizim canımızı sıkacak en önemli konu yolsuzluklardır. Bu nedenle dikkatli olmalıyız" uyarısını yaptığı ortaya çıktı. AK Parti'li Ergün, yolsuzluklar konusunda duyarsızlık içinde olmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu her açıdan yanlıştır" dedi. Ergün, belediyeleri sürekli olarak bu konuda uyardıklarını da hatırlatarak, "Yolsuzluk olarak algılanabilecek, tartışmalı ve yanlış anlaşılmalara neden olacak iş ve eylemlerden kaçınmalarını söylüyoruz. Belediye başkanları yaptıkları işlerde çok net olmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber