Konya'da 5 katlı apartmandaki baca yangını paniğe neden oldu

Konya'da 5 katlı bir apartmanın birinci katının bacasında çıkan yangın ve apartmanın tamamını saran duman paniğe neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da 5 katlı apartmandaki baca yangını paniğe neden oldu

Konya'da 5 katlı bir apartmanın birinci katının bacasında çıkan yangın ve apartmanın tamamını saran duman paniğe neden oldu. Yangın büyümeden söndürülürken, dumandan zehirlenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Meram İlçesi Öğretmen Evleri Mahallesi Gazdeposu Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre apartmanın birinci katındaki dairenin bacasından bir anda alevler yükselmeye başladı. Diğer katlardaki evlerin baca deliklerinden dairelere ve apartman boşluğuna kaplayan duman paniğe neden oldu. Dumanı fark eden apartman sakinleri evlerini boşaltırken, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın büyümeden sördürülürken, dumandan etkilenenlere ilk müdahaleyi sağlık ekipleri ambulansların içinde yaptı. Dumandan zehirlenen Şerife Torun (57), Şerife Nur Torun (7), Fatma Torun (26), Hacer Torun (56) ve Azranur Bilici (9) çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaşadığı olayı gözyaşları içerisinde anlatan Azranur Bilici, "Evde yemek yiyorduk. Biranda elektrikler gitti. Yengem dışarıya bakınca dumanlar yükseldiğini gördü. Aceleyle aşağıya indik. Bu sırada apatmanın içerisini kaplayan dumandan etkilendim. Ama şimdi daha iyiyim" dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber