Hayatını kimsesizlere adadı

Şanlıurfa'da bir aşiret ailesinin kız çocuğu olarak dünyaya gelen ve annesi ile babası ayrıldığı için üvey baba elinde büyüyen Lütfiye Görgün, hayatını kimsesizleri adayarak annesi ve babası olmayan çocukların ev ortamında büyümesi için mücadelee ediyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayatını kimsesizlere adadı

1941 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen Lütfiye Görgün'ün annesi Zeliha ve babası Kerim küçük yaşta ayrıldı. Görgün, daha sonra üvey baba ve annesinin eline kaldı. Hayatında en çok istediği şey okumak ve memur olmak olan Görgün, ilkokulu bitirdikten sonra büyük bir aşiret ailesinin torunu olduğu için annesi, "Kızlar okumaz" diyerek onu okutmak istemedi. Ancak Görgün, okuyup komşuları savcı ve öğretmenler gibi olmak istediğini bildirdi. İki sınava girip öğretmen okulunu kazanmasına rağmen annesi okutmak istemedi. Görgün buna rağmen komşularının yardımıyla ortaokulu Şanlıurfa'da bitirdikten sonra sınava girip Amerikan Sağlık Kolejini kazandı. Görgün, okula gittiği için annesi onunla 3 yıl konuşmadı o da 3 yıl boyunca eve gelemedi. Görgün de savcı ve öğretmen komşularının yardımıyla okudu. Bu sırada annesine mektup yazıp resimler göndererek okuduğunu kanıtlamaya çalıştı. Görgün, annesinin bu tavırlarından dolayı, "Birgün okuyup memur olursam kimsesizlere yardım edeceğim. Hep onların elinden tutacağım" diyerek hayaller kurdu.

Görgün, sağlık kolejinden mezun olduktan sonra çeşitli illerde hemşire olarak çalıştı. Görgün kolejle de yetinmeyerek 50 yaşında Çukurova Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nu bitirdi. Emekli olduktan sonra 1990 yılında dönemin Adana Valisi Recep Birsen Özen'in eşiyle birlikte 5 Ocak Yetiştirme Yurtları Derneği'ni kurdu. Dernekle birlikte çocukken kurduğu hayalini gerçekleştirmeye başladı. Kimsesizlerin okumasına yardımcı oldu, onlara sıcak yuva kurup evlendirdi. Görgün, çocukken kurduğu hayaliyle 300 kimsesiz çocuğun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çok sayıda annesiz ve babasız çocukların aile ortamında yetişmesi için

5 Ocak Yetiştirme Yurtları Derneği üyeleriyle birlikte para toplayarak çocuklara ev kiralayıp son model döşeyen Görgün, "Bir zamanlar ben bir hayal kurmuştum. Bir gün okuyup memur olursam kimsesizlere yardım edeceğim diye. Şimdi bu hayalimi gerçekleştiriyorum" dedi.

1990 yılında kurduğu dernek sayesinde hayalini büyük ölçüde gerçekleştirdiğini söyleyen Görgün, sözlerine şöyle devam etti:

"100 kimsesiz çocuğun üniversiteyi kazanmasını sağladık. Bunlardan bazıları yurt dışına giderek eğitimini orada tamamladı. Bunun dışında çok sayıda çocuğa ilkokulda, ortaöğretim de yardım ediyoruz. Ayrıca bu zamana kadar 300 kimsesiz çifti evlendirdik. Çiftlerin bütün masraflarını karşıladık. Onlar bize gelip evlenmek istiyoruz ama paramız yok deyince ev eşyalarının tamamını alarak evlerini kurup evlendiriyoruz. Bugüne kadar 200 kimsesiz çocuğun aile ortamında büyümesini sağladık. Hem onların hayali gerçek oldu hem de benim hayalim gerçek oldu."

Kendisi için paranın hiçbir öneminin olmadığını vurgulayan Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beni mutlu eden tek şey o çevremdeki gariban insanların mutlu olması. Onların yüzünün güldüğünü görmem. Bunun için yaptığım çalışmaların sonucunu görmek de beni çok mutlu ediyor. Bir Bayram geldiği zaman kendi çocuklarımın yanı sıra okuttuğumuz evlendirdiğimiz çocuklarda geliyor. Hatta evlenen çocuklarımızın bebekleri de gelince çok mutlu oluyoruz".

Görgün, kimsesiz çocuklara daha fazla yardım edebilmek için lüks yaşamdan kaçıp Adana Huzurevi'nde kalıyor. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber