Meclis'te bu hafta neler görüşülecek?

Meclis, elektrik piyasasına ilişkin düzenleme için mesai yapacağı yeni bir haftaya giriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te bu hafta neler görüşülecek?

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Ocak Salı günü Genel Kurul'da, milletvekillerinin kendisine yöneltiği soru önergelerini yanıtlayacak.

Genel Kurul'da, daha sonra doğalgazla çalışan elektrik santrallerinde ikincil yakıt alımlarındaki ÖTV muafiyetinin 7 yıl daha uzatılmasını öngören Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi ele alınacak.

Teklife göre, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle satış faaliyetlerini ayrı tüzel kişilikler altında yürütecek olan elektrik dağıtım şirketleri, ayrıştırma işlemleri sırasında ortaya çıkacak vergiden istisna olacak.

Fiyat eşitleme mekanizması ve ulusal tarife uygulamasının süresi 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatılacak. Yeni devreye girecek olan üretim tesislerine sağlanan teşvik süresi de aynı tarihe kadar devam edecek. Bakan Kurulu, her iki sürenin 5 yıla kadar daha uzatılmasında yetkili olacak.

-Komisyonlar-

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 16 Ocak Çarşamba günü, ''Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevlileri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nı ele alacak. Tasarıyla, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kapatılarak görevleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na devrediliyor.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa yazım çalışmalarını sürdürecek.

Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmesi amacıyla oluşturulan TBMM İçtüzüğü Uzlaşma Komisyonu da toplanarak partilerin önerilerini ele alacak.

Dinlemeleri tamamlayan TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu, rapor yazımına başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber