Enkaz altında kalanları 'Dick' kurtaracak

Birinci derece deprem bölgesi olan Bursa'da gönüllülerden oluşan NAK arama kurtarma ekibi, Temel Afet Bilinci ve Depremle Yaşam Eğitimleri vermeye devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enkaz altında kalanları 'Dick' kurtaracak

Birinci derece deprem bölgesi olan Bursa'da gönüllülerden oluşan NAK arama kurtarma ekibi, Temel Afet Bilinci ve Depremle Yaşam Eğitimleri vermeye devam ediyor. Yurt dışından özel olarak getirtilen köpek sayesinde NAK, depremde göçük altında kalanları bu köpekle bulacak.

Özel bir okulda deprem öncesi yapılması gereken hazırlıkların yanısıra depremden sonra yapılacakları uygulamalı olarak anlatan NAK ekibi, özel olarak eğitilmiş arama kurtarma köpeği Dick'in depremde nasıl hareket edeceğini gösterdi. Yaklaşık 350 öğrenci ve öğretmenin katıldığı seminerde öğrencilerin eğitimli köpek Dick'e ilgisi büyük oldu. Nilüfer Arama Kurtarma Başkanı Fatih Işık, Bursa'nın deprem kuşağında yer aldığını, deprem seminerlerinin çocuklara değil gelen talepler doğrultusunda velilere, hatta site ve apartman sakinlerine de verildiğini söyledi.

Işık, Afet ve acil durum anında vatandaşların, eğitim talepleri ve gönüllü üye olmak için www.nak.org.tr'den ekibe ulaşabileceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber