Uzman doktorun tayini çıktı ama gidemiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halen bir ilçede uzman doktor olarak çalışmaktayım.

Sağlık Bakanlığı atama nakil yönetmeliğine uygun olarak eylül 2005 kurumiçi naklen tayin döneminde bir il merkezine atandım.

Atama kararnamem kurumuma geldiği halde 5 ağustos 2005 istihdam planlama komisyonu kararına göre; "Birimde personel tek ise ayrılışı, yerine yeni personel gelene kadar yapılmaz" ifadesine dayanılarak atamam tarafıma tebliğ edilmemektedir.

Yerime yeni personelin hangi süreçte geleceği bu durumun ne kadar süreceği belirsizdir.

15-20 yılık hizmeti olan mecburi hizmetini seneler önce yapmış olan bir hekim olarak yeni atma nakil yönetmeliğinin özüne aykırı bir durumla karşı karşıyayım. Ayrıca bu tayin döneminde aynı durumda olan birçok hekimin de ayrılışları yapılmıştır. Bu durumda çifte standart da ortaya çıkmıştır. Bakanlık tayini yapıp uygulamayı perifer birimlerin kendi inisiyatifine bırakmıştır. Böylece eş dost ilişkileri devreye girmektedir.

Yaklaşık 1 yıllık mecburi hizmet yürürlükte iken mecburi hizmetini yapmış hekimlere süresiz ömür boyu mecburi hizmet getirilmiştir. Zaten ana branşlar dışındaki branşları bütün ilçelere dağıtmanıza imkan yoktur. Böyle bir uygulama ile tayini çıkan bir hekimin verimli çalışması nasıl sağlanacaktır.

Daha kolay şartlarda bir il merkezinde aynı branşta 2-3 hekimsen tayinin çıkınca gidersin; Eğer bir ilçede isen çalıştığın şartlara göre ne kadar hizmet puanın varsa isterse emekliliğin gelsin buradan ayrılamazsın denilmektedir. O zaman neden adaletli olsun diye yeni atama nakil yönetmeliği hazırlanmış buna göre personele hizmet puanı verilmiştir.

Yanlış bir anlamaya bağlı bir uygulama olduğunu ümit ediyor.

Saygılarımla

"Haber Gönder" yoluyla yazan: firuze

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber