Çöpten gelen başarı

Dünyada naif sanatının sayılı ressamları arasında gösterilen Hikmet Karabucak, resim yapmaya çöpten topladığı atık kağıtlar üzerine çeşitli çizimlerde bulunarak başladığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çöpten gelen başarı

Bugün kendi alanında dünyanın önde gelen ressamlarından biri olan Karabucak, başarı hikayesini Özel Akdeniz Okulları öğrencileri ile paylaştı.

Naif sanatının, herhangi bir mesleki eğitim almamış ressamlarca üretilen bir sanat olduğunun altını çizen Karabucak, "Bir bakıma naif sanat, sanatçının çocuksu bir betimleme anlayışın yansıtan bir yöntem. Naif sanatı ressamlarca geliştirilen teknik ve üsluplar daima kişisel niteliktedir. Ben de kendimi naif sanat ile ifade etmeye çalışıyorum" dedi.

Bir öğrencinin; 'Resim yapmaya ne zaman başladınız?' sorusuna Karaman, "Resim yapmaya henüz okuma-yazma bilmezken, komşuların çöp kovalarındaki kağıtları toplar ve bunları bir iğne iplikle dikip, defter haline getirirdim. Daha sonra bu deftere resimleri çizerdim. Resim çizmeye bu şekilde başladım. Çünkü resim yapmak beni mutlu ediyor" yanıtını verdi.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen söyleşide öğrencilere Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında açtığı kişisel resim sergileri hakkında da bilgiler veren Karabucak, başarının sırları hakkında da tüyolar verdi.

Konuşmaların ardından Özel Akdeniz Okulları Eğitim Direktörü Esat Ergün ve Akdeniz Okulları İlköğretim Okulu Müdürü Mesrure Uğur, katkı ve katılımlarından dolayı Karabucak'a bir teşekkür plaketi ile bir demet çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber