Yemekhane bilgisayar odası, kömürlük yemekhane...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Tire İlçesi'nde 415 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu'nda, taşımalı öğrencilerin geçtiğimiz nisan ayından beri bahçede kömürlerin de depolandığı alanda yemek yedikleri ortaya çıktı.

Tire'nin Çeriközü, Küçükkömürcü, Dağdere, Yamanlar, Küçükburun, Çayırlı ve Topalar köylerinden gelen 153 öğrenciye taşımalı eğitim veren Tire Atatürk İlköğretim Okulu'na geçtiğimiz yıl nisan ayında 15 adet bilgisayar verilince, okulun B bloğunda bulunan ve yemekhane olarak kullanılan 42 metrekarelik sınıf bilgisayar laboratuvarına çevrildi. Bunun üzerine öğrenciler, yemeklerini havaların güzel olduğu yıl sonuna kadar bahçedeki üzeri kapalı alanda yemeğe başladı. Ancak okulların açılmasına rağmen 153 öğrencinin öğle yemeklerini yiyebileceği kapalı bir mekan bulunamadı. Okul Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan yazışmalar, okulların kapalı olduğu süre içinde ödenek yetersizliği nedeniyle bir sonuç vermedi. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte öğrencilerin yemek çilesi de başladı.

Devlet memuru oldukları için açıklama yapamayacaklarını belirten okul yöneticileri, bu duruma kendilerinin de üzüldüğünü, çözüm bulunması için de gerekli çabayı harcadıklarını ifade etti. Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de devreye girmesiyle Tire Belediyesi konunun çözümü için acilen yemekhane inşaatına başladı. Tire Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü'nün hazırladığı projeye göre 20 milyar lira maliyeti bulunan inşaat için geçtiğimiz günlerde Tire Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden 10 milyar liralık ödenek çıktı. Projenin geri kalan 10 milyar liralık maliyetini de Tire Belediyesi üstlendi. Öğrenciler şimdi yemekhanenin bitmesini ve sıcacık bir yerde yemek yemeyi bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber