Diyanet: Biz zaten AB standartlarındayız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kendisini ziyarete gelen Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanı Van Der Linden'e Başkanlığın görüşlerinin zaten Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanı Van Der Linden ve beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bardakoğlu, AB'nin insanlığın ortak değerleri üzerinde yükselen bir kurum olduğunu belirterek, insanlığın medeniyetinin ortak olduğunu kaydetti. İnsan olmak güzelliği içinde barındırmaktır. Bu güzellik farklı farklı coğrafyalarda farklı farklı yansır diyen Bardakoğlu, dinlerin amacının medeniyetleri güzelleştirmek olduğunu kaydetti. Bardakoğlu, bu ziyareti de medeniyetler yolunda atılmış bir adım olarak gördüğüne işaret etti.

DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRI OLMASI ÖNEMLİ

Linden, ziyareti sırasında siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarını ve dini liderleri de görüşmeyi kural olarak gördüklerine değinerek, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün refahı yükselteceğini belirtti. Linden, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olmasının çok önemli olduğunu belirterek, herkesin seçtiği inancı yaşamakta özgür olduğunu ifade etti. Aksi halde dinin devlet işlerini nasıl etkilediğini tarihte görüldüğüne dikkat eden Linden, Din devlet içinde önemli rol oynamalı ama siyasette değil dedi.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ DİYANET'İN GÜNDEMİNDE DEĞİL

Avrupa Komisyonu'nun umutlarının Diyanet için de önemli olduğunu söyleyen Bardakoğlu, Osmanlı'dan devralınan gelenekle Türkiye'de derin bir dindarlık olduğunu, ancak din ve devlet işlerinin ayrı olması konusunda zaten hassasiyet içinde olunduğuna işaret etti. Bardakoğlu, Türkiye'nin AB'ye üye olmasının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gündeminde olmadığını belirterek, Diyanet'in zaten insanlığın ortak değerlerini savunduğunu kaydetti. Bardakoğlu, Türkiye'nin İslam ülkeleri arasında örnek teşkil ettiğini bildirdi.

İNANMAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ DE DESTEKLEDİK

Ali Bardakoğlu, din özgürlüğünü her zaman desteklediklerini ifade ederek, Hatta inanmama özgürlüğünü de destekledik. İnsan hakları, kadın hakları bizim temel hedefimiz. Aile içi şiddete, kız çocuklarına yapılan ayrımcılığa her zaman karşıydık dedi.

AMACIMIZ İMAJ OLUŞTURMAK DEĞİL

Bardakoğlu bu inançları savunmadaki amaçlarının imaj oluşturmak ya da başkalarının Diyanet hakkındaki görüşlerini değiştirmek olmadığını belirterek, bu düşünceleri hep savunduklarını anlattı. Biz kendi yolumuzda yürürsek zaten dünya siyasetiyle aynı doğrultuda yürümüş olacağız diyen Bardakoğlu, şiddet ve terörü kim adına yapılırsa yapılsın kınamak gerektiğini söyledi. Bardakoğlu, AB'nin ortak değerleri ve bizim çabalarımız insanlar için güzel bir gelecek inşa edecek dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber