Eğitim Bir Sen, üyesi sayısını nasıl katladı

Eğitim Bir Sen Başkanı, yaptığı açıklamada, 28 Şubat süreci devam ettiği için 2001'li yıllarda üye kazanamadıklarını belirtti. Özer "Bizim 18 bin üyemiz varken, Eğitim-Sen 160 bin, Türk Eğitim-Sen ise 140 bin üye yapmıştı. Biz bugünkü rakama 10 yılda ulaşmışken, onlar bir yılda ulaşmışlardı. Asıl sorgulanması gereken budur.” dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim Bir Sen, üyesi sayısını nasıl katladı

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, yıllarca masaya oturup eğitim çalışanları adına kayda değer hiçbir başarı gösteremeyenlerin Eğitim-Bir-Sen'e karşı kara propagandaya başvurduklarını belirterek, “Teşkilatımız bize karşı kara propaganda yapanların geçmişini iyi bilir. Eğitim çalışanlarının gerçekleri bilme hakkını sağlamalıyız. Kara propagandanın arka planını deşifre etmeliyiz” dedi.

Özer, ücret ve özlük haklarına yönelik sendikacılığın yanında değerler sendikacılığına da önem verdiklerini söyledi.

Kayseri Şubesinin il divan toplantısında konuşan, Ahmet Özer, sendikal örgütlenme konusunda geçmişte çok zor günler geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“2001 yılında sendika kanunu çıkarılınca biraz kımıldanma oldu. İlk sene 18 bin üye yapabildik. 28 Şubat süreci devam ettiği için üye bulmakta zorlandık. Diğer sendikalar bugün 231 bin üyeye ulaşmamızın altında başka şeyler arıyorlar. 'Nasıl oldu da bu kadar üye buldunuz' diye soruyor, bunu hazmedemiyorlar. Bizim 18 bin üyemiz varken, Eğitim-Sen 160 bin, Türk Eğitim-Sen ise 140 bin üye yapmıştı. Biz bugünkü rakama 10 yılda ulaşmışken, onlar bir yılda ulaşmışlardı. Asıl sorgulanması gereken budur.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber