Çelik, Tatvan YİBO'da 35 yıl önce bitirdiği okula gitti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk ve orta öğretimini tamamladığı Tatvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO), üvey ninesi tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakan Çelik, okulu gezip, yattığı koğuşta öğrencilerle sohbet etti.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'te bulunan Bakan Çelik, Bitlis'te Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 100. Yıl Çocuk Yuvası'nı gezen Çelik, ilk olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından yaptırılan 32 dershâneli okul inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaata gelen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Handan Kaya, kendi yazdığı şiiri Bakan Çelik'e okudu. Şiiri çok beğenen Çelik, Kaya'nın okuluna bilgisayar gönderme sözü verdi. Bakan Çelik oradan da Tatvanlı iş adamı Hüsamettin Peker tarafından Koyunpınar Köyü'nde yaptırılan okulun açılışına katıldı. Çelik, buradaki konuşmasında, iş adamının bu davranışını takdirle karşıladığını belirtti. Çelik, bunun bir emsâl olması ümidi içinde olduğunu belirterek, "Kendisi Ankara'da oturduğu halde, orada kazandığını kendisine ait köyünde ve köylüsüne olan vefa borcunu ödeyen iş adamı Hüsamettin Peker'in bu asil davranışını takdir ediyorum. Keşke her işadamı aynı duyarlılığı gösterebilse. Keşke sosyal sorumluluk projelerinde herkes aynı çaba içerisinde olsa" dedi. Tatvan'a vefa borcu bulunduğunu belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Tatvan'ın benim hayatımda önemli bir anlamı var. Ben ilk ve orta öğrenimimi burada yaptım. Tatvan'ın çok ekmeğini yedim ve suyunu içtim. Tatvan'a ve Tatvanlılara bir vefa borcum var. Türkiye'de cehaleti ayaklarımızın altına alıncaya kadar yılmayacağız. Mükemmel işleyen bir eğitim sistemi kurana kadar, kış- kar, yağmur-çamur, köy-belde demeden çalışmaya devam edeceğiz. Gerçek manada insan, başkasının derdi ile dertlenen, başkasının sevgisini paylaşabilen ve sadece kendi için değil başkası için de yaşayabilen insandır. Bu açıdan bu okulu yapan işadamımıza teşekkür ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber