'Bir sigara söndür, bir çocuk güldür' kampanyası

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencilerince uygulanan, "Bir Sigara Söndür, Bir Çocuk Güldür" kampanyası kapsamında 1.5 ayda içilmeyen 250 paket sigara bedeli ile kardeş okul 75. Yıl Ortaokulu'ndaki ihtiyaç sahibi 115 öğrenciye ayakkabı alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bir sigara söndür, bir çocuk güldür' kampanyası

Ayakkabıların dağıtımı nedeniyle PMYO'da düzenlenen törende 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin okudukları türkülerin ardından konuşan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Polat, 1.5 ay önce başlattıkları "Bir Sigara Söndür, Bir Çocuk Güldür" kampanya kapsamında okullarına koydukları kumbaralara öğrencilerinden içecekleri sigaraların bedelini attığını söyledi.

Polat, öğrencilerin bu kampanyaya büyük ilgi gösterdiklerini ve büyük bir bölümünün sigarayı bıraktığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin bir bölümü de sigarayı bırakma aşamasında geldi. Sonuçta bu kadar sürede 250 paket sigara içilmedi ve bu sigaraların bedeli kumbara da toplanmış oldu. Bu toplanan para ile kardeş okul ilan ettiğimiz 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerine soğuk kış mevsiminde giymeleri için 115 ayakkabı aldık" dedi.

Konuşmaların ardından 115 ayakkabı İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve PMYO Müdürü Polat tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber