İlkadım belediyesinde bankamatik memur yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un 160 bin nüfuslu İlkadım Beldesi'ne 556 personeliyle hizmet veren Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bankamatikçi personel söylentilerinin kendi belediyelerinde yaşanmaması için uyguladığı sistemle dikkat çekti.

Kısa bir süre önce bilgisayarlı personel mesai takip sistemini uygulamaya geçiren Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İşe giriş çıkışlarda personelimiz kimlik kartını barkot okuyucudan geçirirken ekrandan aynı zamanda resmi çekiliyor. Sistem tarih, zaman ve fotoğrafı eşleştirerek kaydediyor. Personelle ilgili birimlerimiz özel şifreyle sisteme girerek herhangi bir personelimizin durumunu görebiliyor. Özel olarak hazırlattığımız program sayesinde personelin bir başkası adına kart çekme ihtimali yok. Bu sistem sayesinde, Türkiye'deki değişik belediyelerde yaşanan 'bankamatikçi personel' söylentilerinin önüne geçtiğimiz gibi mesaiye riayete de azami ölçüde dikkat edilmeye başlandı. Disiplin sağlanmış oldu. Disiplin olmayan hiçbir yerde başarı olmaz" dedi.

Teknolojinin nimetlerinden bütün kurum ve kuruluşların faydalanmasının önemine değinen Tok, eskiden personelin takip edilemediğini, dedikodular yaşandığını, personelle ilgili birimlerin gününün büyük çoğunluğunun zabıt tutmakla geçtiğini de kaydederek, "Zabıt tutulup iş akdinin feshine kadar gidilebiliyordu. Şimdi takibe gerek yok, her şey ortada. Bütün belediyelere tavsiye ederim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber