5 kişi donma tehlikesi geçirdi

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Çalaplı köyünden çıkan bir yolcu minibüsü, tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalırken, içerisindeki 5 kişi ise 4 saatin sonunda kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 kişi donma tehlikesi geçirdi

Alınan bilgilere göre Çalaplı köyünde şiddetli karın ağrısı şikayeti yaşayan Burhan Yılmaz isimli vatandaş, köylülerden yardım istedi. Hemen vatandaşlar tarafından evinden alınan Burhan Yılmaz, köy minibüsüne bindirilerek hastaneye götürülmek istendi. Köyden yaklaşık 8 kilometre uzaklaşan Mehmet Sönmez idaresindeki 49 J 1325 plakalı yolcu minibüsü, Gelincik Mevkii'nde mahsur kaldı. Yoğun tipiden dolayı kapanan yolda kara saplanan minibüsü bir süre kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışan köylüler, başarılı olamayınca Karakale Jandarma Komutanlığı'nı arayarak yardım istedi. Jandarmanın haber vermesi üzerinde yola çıkan İl Özel İdaresi ekipleri, tipi nedeniyle yer yer kapanan yolu açarak minibüse ulaştı. Vatandaşlara donmak üzereyken ulaşan ekipler, minibüsü halat yardımıyla kurtarmaya çalıştı. Birkaç denemenin ardından saplandığı yerden çıkartılan minibüs, iş makinesinin eşliğinde Korkut'a bağlı Karakale beldesine kadar getirildi.

Yaklaşık 4 saat mahsur kaldıklarını belirten minibüs sürücüsü Mehmet Sönmez; “Sabah saatlerinde köyden çıktığımızda hava güzeldi. Zaten yolumuz ulaşıma açıktı. Köyden bir müddet uzaklaştıktan sonra yolun tipi nedeniyle kapandığını fark ettik. Araçta hasta olduğu için ilerlemeye çalıştık, ama kara saplandık. 4 saat burada bekledikten sonra ekipler bizlere ulaştı” dedi.

Minibüste bulunan Bayram Yılmaz ise; “Köydeki hastayı hastaneye götürmek için minibüsle yola çıktık. Bir süre ilerledikten sonra kara saplandık ve 4 saat kurtarılmayı bekledik” diye konuştu.

Öte yandan şiddetli karın ağrısı şikayeti yaşayan Burhan Yılmaz isimli hasta vatandaş da, minibüsle götürüldüğü Korkut İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber