Emniyet kemerini kadınlar daha çok kullanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet kemerini kadınlar daha çok kullanıyor

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlanın' Projesi kapsamında yapılan çalışmada, emniyet kemeri takma oranının erkeklerde yüzde 8, kadınlarda ise yüzde 26 olduğu tespit edildi.

Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, AA muhabirine, trafik kazalarında can kaybı ve yaralanmaları en az seviyeye indirebilmek, araç kullanırken ve araç içerisinde yolcu olarak seyahat ederken emniyet kemeri kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kurumlarınca ''Emniyet Kemeri İle Hayata Bağlanın'' Projesi hazırlandığını söyledi.

Söz konusu proje kapsamında önce Amasya Üniversitesi işbirliğinde çeşitli araştırmalar yapıldığını belirten Bayazıt, şöyle devam etti:

''Erkek ve kadın sürücülerin emniyet kemeri takma oranlarıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Yapılan sayımda 2 bin 951 erkek sürücü kontrol edilmiş, bunlardan 251'inin emniyet kemeri taktığı, erkeklerde emniyet kemeri takma oranının yüzde 8 olduğu belirlenmiştir. 61 kadın sürücü kontrolünde ise 16'sının emniyet kemeri taktığı, bunun oranının ise yüzde 26 olduğu tespit edilmiştir. Toplamda 3 bin 12 sürücü kontrol edilmiş, 267 sürücünün kemer taktığı, genel emniyet kemeri takma oranının yüzde 8,8 olduğu ortaya konmuştur.''

Proje kapsamında eğitim ve denetim çalışmalarının belli aralıklarla sürdüğünü dile getiren Bayazıt, ''Amacımız araç kullanırken ve araç içinde yolcu olarak bulunurken emniyet kemeri kullanımının alışkanlık haline gelmesi. Projeyle özellikle aile büyüklerinin, çocuklara ve gençlere emniyet kemeri konusunda örnek olacak davranışlar sergilemesini sağlayarak, emniyet kemeri takma alışkanlığının yeni bir yaşam biçimi haline dönüştürülmesi hedeflenmektedir'' diye konuştu.

-Hedef yüzde 90-

Yaklaşık iki haftadır yürütülen söz konusu projenin uygulanarak hedeflerine ulaşması için sahadaki tüm ekiplerin vatandaşa bilinçlendirme ve ikaz çalışmaları dışında emniyet kemeri takarak örnek olduğunu vurgulayan Bayazıt, ''Tüm sivil ve resmi ekiplerimizdeki sürücüler ve beraberindeki görevliler, sürücülere örnek olmak için emniyet kemeri takmakta. Bunu yaparken kendi can güvenliklerini sağladıkları gibi vatandaşa da örnek olmaktadırlar'' ifadelerini kullandı.

Projelerini toplumun her kesimine anlatarak tüm sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarından destek alacaklarını anlatan Bayazıt, ''Hedefimiz bir yılda emniyet kemeri takma alışkanlığını yüzde 8'den yüzde 90'a çıkarmak. Bir yıl içinde en az bir defa bütün sürücülere bu uygulama anlatılmış olacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber