Çorum'un meydan ve yerleşke sorunu

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentin önemli iki sorunundan olan tekel hizmet binası ve kışlanın durumuyla ilgili sıkıntıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum'un meydan ve yerleşke sorunu

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentin önemli iki sorunundan olan Tekel hizmet binası ve kışlanın durumuyla ilgili sıkıntıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini bildirdi.

Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından, bazı bakanların da katılımıyla illerin sorunlarının görüşüldüğünü belirtti.

İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'la beraber katıldıkları toplantıda söz alarak Çorum'un sorunlarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdiklerini ifade eden Külcü, kente meydan kazandırmak ve üniversitenin yerleşke sıkıntısıyla ilgili sorunun çözülmesi için Başbakan'dan destek istediklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın yetkililere talimat vererek konunun takipçisi olacağını söylediğini dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

"Valiliğin bulunduğunu alandaki kamu binalarını bir başka yere taşıyarak kentimize büyük ve güzel bir meydan kazandırmak istiyoruz. Ancak bölgede bulunan Tekel hizmet binası tek sıkıntımız. Üniversitemizin yerleşkesinin genişleme bölgesinde bulunan askeri kışlanın bulunduğu alanın devri de bir diğer sorunumuz. Başbakanımıza bu iki sorunumuzla ilgili bilgi verip, destek istedik. Kendisi de, her iki yerle ilgili bakanlardan konunun yeniden tetkik edilmesini ve rapor hazırlanılmasını istedi."

Külcü, konuyla ilgili gelişmelerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Milletvekilleri tarafından takip edileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber