'Komşumun horozu sabaha kadar uyutmadı'

Konya Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), 2012 yılında 37 bin 739 başvuruda bulunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Komşumun horozu sabaha kadar uyutmadı'

Konya Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), 2012 yılında 37 bin 739 başvuruda bulunuldu. Başvurular arasında ilginç talepler yer alıyor.

BİMER, devletle vatandaş arasındaki kamusal iletişimi sağlamak ve vatandaşa ihtiyaç duyduğu idari konular hakkında danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kuruldu.

BİMER Konya Yetkilisi Abdurrahman Berkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların istek ve şikayetlerini, 150 numaralı telefon hattına, elektronik posta yoluyla ya da görevli personelle yüz yüze görüşerek iletebildiğini söyledi.

2012 yılında merkeze 37 bin 739 kişinin başvurduğunu belirten Berkcan, telefonla arayanların bir çoğunun direkt olarak Başbakanlığı aradığını zannettiğini, yaşadıkları sorunların anında çözülmesini beklediğini belirtti.

Berkcan, "Örneğin bir hastanede sırasının gelmesini bekleyen hasta, sırasının gelmediğini belirterek hemen muayene olmak istediğini dile getiriyor. Başka biri hemen hızlı tren bileti bulunmasını istiyor. Emredici, hükmedici bir tavırla, anında işlerinin halledilmesini talep ediyorlar" dedi.

Taleplerin çoğunluğunun iş isteğinden oluştuğunu ifade eden Berkcan,

"Başvuruların konusu gündeme göre değişebiliyor. Suriye halkına yönelik yardımlar ve henüz netlik kazanmayan, eşi vefat eden ya da ayrılanlara maaş bağlanması gibi konularda başvurular geliyor" diye konuştu.

Vatandaşların istek ve şikayetlerini tek tek not alan merkezdeki personelin zaman zaman ilginç taleplerle de karşılaştığını dile getiren BİMER Konya Yetkilisi Abdurrahman Berkcan, bunlar arasında dikkat çekenleri şöyle sıraladı:

"Çöp tenekem kayboldu bulun, 'Komşumun horozu sabaha kadar uyutmadı, zabıta hayvanat bahçesine götürsün', 'Devletimiz Konya'ya suni kar yağdırsın', 'Trafik polisi bana bu cezayı niye kesti', 'Doktora gittim, bana göre özrüm yüzde 50-60, doktor bana yüzde 30 verdi, bunu yükseltin', 'Eşi ölmüş dul erkeklere de devlet maaş bağlasın', 'Hayvanım kayıp, bulun."

Başvuruların tamamını değerlendirmeye aldıklarını, kimseyi mağdur etmediklerini belirten Berkcan, Konya BİMER'in cevap verme ve işlem yapma konusunda, Türkiye'de, Bayburt'tan sonra ikinci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber