İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklaması

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKK) 2013 yılı ilk toplantısında toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı ve yat limanı projeleri konusunda yanlış anlaşıldıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklaması

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKK) 2013 yılı ilk toplantısında toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı ve yat limanı projeleri konusunda yanlış anlaşıldıklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İnciraltı planlarının değiştiğini söylediğini anımsatarak, bakanlığın ilgili birimleri ve genel müdürleri ile plan üzerine konuştuklarını belirtti ve ekledi: "Burada bilinmesi gereken nokta, plan yapmak ayrı bir şey; uygulama planı ayrı bir şey; mal sahibi ve yatırımcı ile kent tarafından bu planların sahiplenmesi ise ayrı bir şey."

Basın-yayın organlarında durumun itiraz ettikleri şekilde yansıtılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Basında çıkan haberlerde, 'belediyenin itiraz ediyor' gibi gösterildiğini açıklayan Kocaoğlu, "Biz projenin yaşama geçmesi konusundaki mahsurları ilettik. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından da bu kabul edildi. Burada herhangi bir malzeme varmış gibi bir durum ya da çelişki söz konusu değil" dedi.

Limana yapılacak alışveriş merkezi, otel ve yat limanları dahil olmak üzere belediyeye gelen tüm projelerle ilgili dönüş yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, bu durumu siyasi malzeme yapmadıklarını vurguladı.

Başkan Kocaoğlu, "İnciraltı ve yat limanı konusunda bir yanlış anlaşılma var. Bunu düzeltmek istiyorum. Bize İnciraltı planları geliyor ve biz de bunu her konuda olduğu gibi inceliyoruz. Limana yapılacak Alışveriş Merkezi (AVM) otel ya da yat limanları dahil bütün projeler belediyemize geliyor ve bizden dönüş isteniyor. Biz bunları inceleyerek aksaklıkları bir yazı ile Turizm Bakanlığı'ndan ya da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan, yani nereden gelmişse oraya, konuyla ilgili düşünce ve önerilerimizi de ekleyerek yolluyoruz. Bunu yaparken de basın açıklaması yapmıyoruz. Bu durumu siyasi malzeme yapmadık. Belediyenin içindeki bazı basın mensupları, sanki dava açılmış da biz de bu projelere karşıymışız gibi bir tutum alıyorlar. Herkes İnciraltı konusunda topa girdi" diye konuştu.

Konuşmasında basın mensuplarını da eleştiren Başkan Kocaoğlu, "Bazı basın mensupları negatiften besleniyorlar. Buna bir şey demiyorum ama eksik ve İzmir'in zararına olacak haberlerle hem İzmirlinin hem de yatırımcının moralini bozuyor. Bizim görevimiz moral vermek. Bilginiz, paranız olabilir ama moraliniz düşükse kentte büyümeyi sağlamanız mümkün değil" diye sürdürdü konuşmasını.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber