Televizyon, öğrenci başarısını düşürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2005 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın hazırladığı rapora göre, bilinçsiz televizyon seyretme alışkanlığı, çocukların derslere karşı ilgisiz olmalarına, okulu ve ders çalışmayı sevmemelerine ve derslerde başarısız olmalarına yol açıyor.

Sendikanın AR-GE kurulu uzmanları, bilinçsiz televizyon seyretme alışkanlığı üzerine rapor hazırladı. Raporda, televizyon karşısında aşırı miktarda kalan çocukların okul yaşamlarının ve arkadaş ilişkilerinin olumsuz etkilediği belirtildi.

Anne babaların ders ve okul saatlerini de göz önüne alarak TV izleme saatlerini ve program türlerini dikkatli şekilde planlaması gerektiği kaydedilen raporda, şiddet içeren, korku ve gerilime neden olan görüntülerin, çocuğun gelişiminde kalıcı problemler oluşturacağı vurgulandı.

Çocukları ve gençleri olumsuz yönde etkileyen TV programlarına günün her saatinde rastlanılabildiği belirtilen raporda, ilköğretimde okuyan çocukların, TV'de gördükleri görüntüleri tamamen somut olarak yorumlama düzeyinde olabilecekleri ve filmde gördükleri bir hareket, duygu veya sahneyi olduğu gibi yapmaya çalışabilecekleri kaydedildi.

Raporda, aşırı TV izlemenin, uyku bozukluğuna, cinsel ve duygusal bozukluklara, yalnız kalmak istememe, korku ve endişe duygularına neden olabildiği belirtilirken, anne babaların TV izleme konusunda çocuklarıyla konuşarak onları ikna etmeleri ve sınırlamalar getirmeleri tavsiye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber