Erdoğan canlı yayında Birand'ı anlattı

Kanal D Canlı Yayınına bağlanan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: Gerçekten üzüldüm, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum:

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan canlı yayında Birand'ı anlattı

Kanal D Canlı Yayınına bağlanan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: Gerçekten üzüldüm, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum:

- Her söyleşiden keyif aldım

- Kokoreç önerdi, yedik

- Benden dua istemişti

- Medyamızın başı sağ olsun...

Kanal D Canlı Yayınına bağlanan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: Gerçekten üzüldüm, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum: Cemre Hanım'a, oğlu Umur Bey'e başsağlığı temennilerimi özellikle ifade etmek istiyorum. Sayın Birand ile hukukumuz aslında çok çok eski. Kendisine özelikle 32. Gün Programı vesilesi ile tanımıştık. 32. Gün medya tarihimiz açısından gerçekten çığır açan bir programdı. Belediye başkanlığı döneminden bu yana şahsen de tanışırız. Hele hele Haydarpaşa Lisesi'ndeki Programımız gerçekten bende ciddi anılar bırakan programdır: Benimle defalarca söyleşi yapmış insandır. Kimyamız da çok uyar.

HER SÖYLEŞİDEN KEYİF ALDIM

Benimle yaptığı her söyleşiden büyük keyif almışımdır. En son yaptığı söyleşi bu yılın Ocak ayındaydı. 28 Şubat belgeseli için AK Parti Genel merkezine gelmişti. Orada beraberce bir akşam yemeği de yemiştik. Tabi bu akşam yemeğinin bir başka anlamı da aslında 2011 Haziran seçimleri öncesi İstanbul İl Merkezinde bir programımız olmuştu. Programdan sonra Mehmet Ali Bey 'Ben çok açım eğer sende açsan beraber çıkalım, yukarıda akşam yemeği yiyelim ama burada en önemli yemek kokoreçtir' demişti. O kahkaha ile birlikte ben kendisinin kokoreçi çok sevdiğini anlamıştım. Bülent Arınç Bey ve kendi arkadaşlarıyla birlikte kokoreç yemiştik.

BELGESELİMİ YAPACAKTI

Mesleği çok seven biriydi. HKararlı bir insandı. Yıllardır yeni bir belgesel için çalışıyordu hazırlıklarına başlamıştı. Benim belgeselimi yapacaktı. Ben kendisini gazeteciliğinin yanı sıra belirli hassasiyetleri olan biri olarak biliyorum. Küçük bir anımızı paylaşmak istiyorum. Sayın Birand malumunuz 2011 Haziran ayında ciddi bir ameliyat geçirmişti. Onun öncesinde beni aradı ben de merak etim niye arıyor diye.

HELALLİK İSTEDİ

Helallik istedi. 'Hayırdır' dedim, ne helalliği'... 'Dua istiyorum' dedi. Duanın gücüne inanan bir insandı. Ben de dedim ki namaza kalktığımda dua edeceğimi eşime de söyleyeceğim birlikte dua edeceğiz dedim. Nitekim tüm izleyicilerden de o zaman dua istemişti. Ama dua isterken dahi sempatikti, ölümden korkmuyordu. Geleceği günleri de oradan haber veriyordu. Tabi ölümü hiç kuşkusuz medyamız açısından ciddi bir kayıp. Hepimiz şüphesiz öleceğiz er veya geç ama bir kısmımız normal bir ölümle bir kısmımız trafik kazalarında nerede ne zaman belli değil. Ben kendisine bu vesile ile bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Medyamızın başı sağolsun diyorum

video

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber