Çözüm umudu ilk sınavı geçti

Terörü bitirmek amacıyla başlatılan yeni süreci, Paris'te 3 PKK'lıyı infaz ederek sabote etmek isteyenlere bölge halkı sağduyuyla cevap verdi. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninde provokasyona fırsat verilmedi. Tek mesaj çözüm oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm umudu ilk sınavı geçti

Paris'te infaz edilen 3 kadın PKK'lı için dün Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlendi. PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve PKK'nın gençlik kadrosundan olduğu belirtilen Leyla Söylemez'in cenazeleri, geçtiğimiz gün 20.30 sıralarında Diyarbakır'a ulaştı. Uçağın Askeri Havaalanı'na inişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Cenazelerin Diyarbakır'da karşılanışı sırasında güvenlik önlemi alan polis, korteji uzaktan takip etti.

POLİS UZAK DURDU

PKK'lı kadınların cenazeleri, tören alanında hazırlanan platforma yerleştirildi. Platformun etrafında sadece kadınların kalması istendi. Bir grup kadın cenazelerin etrafında çember oluşturdu. Bu sırada tabutların üzerine karanfiller atıldı ve konuşmalar sırasında güvercinler uçuruldu. Törenin yapıldığı Batıkent Meydanı'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine ait 3 cenaze aracı ile ambulanslar hazır bekletildi. BDP'ye ait otobüsten kalabalığa zaman zaman sağduyu olmaları ve törene uygun şekilde dağılmaları yönünde çağrı yapıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cenaze töreninin yapıldığı meydan ve cenazenin taşındığı güzergah boyunca uzaktan güvenlik önlemleri alması dikkati çekti.

ARTIK BARIŞ ZAMANI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Cansız, Söylemez ve Doğan'ın ailelerinin intikam yemini etmediklerini belirterek 'Bizim evlatlarımız öldü başka anaların yüreği yanmasın' dediklerini söyledi. Demirtaş, 'Artık, 'barış zamanıdır' diyoruz. Cenazelerin önünde bunu haykırıyoruz. Evlatlar ölmesin artık. Bu kanı durdurabiliriz, konuşarak tartışarak sorunlarımızı çözebiliriz. Yıllardır tekrarladığımız bu düşüncenin bu duyguların arkasında milyonlar vardır' diye konuştu. Cenazeler, törenin ardından karayoluyla memleketlerine gönderildi. Sakine Cansız'ın cenazesi Tunceli'de, Leyla Söylemez'in cenazesi Mersin'de, Fidan Doğan'ın cenazesi ise Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.

Barışı temsilen beyaz şal

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki özel bir hastanenin morgundaki cenazeler, sabah saat 10.00'da alınarak cenaze aracına kondu. Cenaze araçları konvoy halinde Batıkent Meydanı'na hareket etti. Cenaze törenine katılmak üzere toplanan kalabalık, konvoyu yaya olarak takip etti.

Hakkari'de esnaf kepenk kapattı

Cenaze töreni öncesi Diyarbakır'ın yanı sıra Hakkâri kent merkezi ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bugün kepenk açılmadı. Nöbetçi eczane ve fırınlar dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu Hakkâri ve ilçelerinde sessizlik hâkim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber