Afyonkarahisar'ın okuma oranı yüzde 30 seviyelerinde

Afyonkarahisar'da kitap okuma alışkanlığının yüzde 25-30 seviyelerinde olduğunu belirten kitap satıcıları, geçmişle kıyaslandığında bu oranın gelecek açısından umut verici olduğunu kaydettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'ın okuma oranı yüzde 30 seviyelerinde

Afyonkarahisar'da Kocatepe Kitap ve Kültür Galerisi Üyelik Bölümü Sorumlusu Murat Yılmaz, ilde kitap okuma alışkanlığı noktasında önemli bir mesafe katedildiğini söyledi. Kitap okuyan kesimin gençler ve çocuklar olduğunu söyleyen Yılmaz,"Kitap okuma alışkanlığında ilk sırada çocuklar var. Çocuklar genelde dünya ve Türk klasiklerinden ziyade, güncel çizgi film karakterlerinin konu alındığı kitapları tercih ediyorlar. Gençler ise

okullarında kendilerine verilen ödev romanları okuyorlar. Aslında bir nevi buna zorunluluktan okuma diyebiliriz. Üniversite öğrencileri ise ağırlıklı olarak güncel, siyasi olayların anlatıldığı ve satış listelerinde ilk sıralarda gelen kitapları okuyorlar. Yetişkinlerimizin ise çıtaları ne yazık ki düşük. Afyonbkarahisar'ın nüfusuna bir oranlama yaparsak, kendi bünyemizde kurduğumuz üyelik bölümünde 12 bine yakın üye var. Bunların 6 bini sürekli aktif üyeler. Elimizdeki rakamları 5 yıl öncesi ile kıyasladığımız zaman okumada önemli bir mesafe katedildiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

NT Kitap, Kırtasiye Afyonkarahisar Mağaza Müdürü Tacettin Kaya ise, "Bizim mağaza olarak Afyonkarahisar'daki yıllık kitap satışımız 240 bin civarında. Afyonkarahisar'da 6 kitap mağazası olduğunu düşünürsek okuma alışkanlığında aslında Afyonkarahisar'ın kötü olmadığını hatta geçmiş yıllara nazaran

iyi oranlarda iyileşmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Afyonkarahisar'ın Türkiye ortalamaları ile birlikte nüfusuna göre bir oranlama yapmak istersek de okuma oranının yüzde 25-30 seviyelerinde olduğunu rahatlılıkla söyleyebiliriz" dedi. Kitap okuma alışkanlığındaki artışın ürün ve konu çeşitliliğinden kaynaklandığına inandığını belirten Kaya, "Artık insanlar neredeyse istedikleri tüm konular üzerine yazılmış kitaplara rahatlılıkla ulaşabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber