Hurda demir için hayatlarını tehlikeye attılar

Edirne'nin Keşan ilçesinde yapımına başlanan Pazaryeri projesi nedeniyle yıkılan eski hal binasına gelen 100'lerce Roman vatandaşı, hurda demir toplamak için hayatlarını tehlikeye attı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hurda demir için hayatlarını tehlikeye attılar

Keşan Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Projesi nedeniyle, Pazaryeri bölgesinde bulunan eski hal binası ihaleyi kazanan firma yetkilileri tarafından yıkıldı.

Yaklaşık 3 gündür Roman vatandaşların akınına uğrayan ve tüm malzemeleri çalınan, daha önce bir kişinin çatı malzemesi çalarken düşerek yaralandığı hal binasında, iş makinesiyle yıkım başladı. Yıkımı duyan yüzlerce Roman vatandaşı da pazaryerine akın etti. Kalabalığı gören vatandaşlar da durumu Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

Hal binasına gelen polis ve zabıta ekipleri, yıkım sırasında vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Zaman zaman tartışmaların çıktığı yıkım sırasında, polislerin arasından kaçan çok sayıda kişi, hayatlarını tehlikeye atarken, Polis ekipleri de bu kişilere jop ve biber gazı ile müdahale etmek zorunda kaldı. Her yaştan insanın bulunduğu olay sırasında zaman zaman vatandaşlar arasında da tartışmalar çıktı. Evlerine ekmek götürmek için böyle bir şey yaptıklarını belirten vatandaşlar, her şeyi göze aldıklarını da söyledi.

Yıkım yapan iş makinesinin altından demir toplamaya çalışan vatandaşlar, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, çevredekilerin de tepkisini topladı. İş makinesinin mola vermesi ile birlikte ise yüzlerce kişi, inşaat alanına girerek buradan hurda demir toplamaya çalıştı. Kalabalığa polis ve zabıta ekipleri ne kadar müdahale etse de başarısız oldu. Yıkım çalışmaları sürerken, yüzlerce kişi de ölüm tehlikesiyle karşı karşıya hurda demir toplamaya çalışıyor. Yıkım sırasında da zaman zaman tartışmalar yaşanıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber