Küçükköy müzesine gönüllü destek sürüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, oluşturulan müze tarihi yaşatması nedeniyle dikkatleri üzerinde topluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küçükköy müzesine gönüllü destek sürüyor

Belde merkezinde; eskiden okul olarak kullanılan ve Küçükköy Camii avlusunda bulunan binanın, Küçükköy Belediyesi tarafından müze haline dönüştürülmesi amacıyla sürdürülen tadilat ve bakım işlerinin sonuna gelindi. Henüz açılışı yapılmayan müzenin, ulusal televizyon kanallarının hemen dikkatini çekmesi sonucunda, belgesel programlar ve dönem dizileri için platform olarak kullanılmaya başlanıldığı öğrenilirken, modernize edilen binada oluşturulan müzenin vatandaşların da ilgisini topladığı gözleniyor.

Müzede; yörenin yerli halkının Balkanlardan göç ederken beraberinde getirdikleri eşyalar sergilenirken, o döneme ait mutfak eşyaları, ev eşyaları, şapkalar, resimler, kıyafetlerin uzu yıllar sonra gün ışığına çıkarıldığı vurgulanıyor. Küçükköy Belediyesi öncülüğünde oluşturulan müzedeki tarihi objelerin yöre halkı tarafından gönüllü olarak yetkililere teslim edilmesi ise sürüyor.

Bu kapsamda, önceki gün Küçükköy Belediyesini ziyaret eden; ilçe tarihi konusunda uzun süre yaptığı çalışmalarla tanınan merhum Gazeteci-Yazar Ceynur Karagözoğlu'nun eşi Ayşe Karagözoğlu, yakın dostu Suada Kale ve müze çalışmalarını gönüllü olarak yardımda bulunan Nurcan Suyolcuoğlu beraberinde getirdikleri eşyaları müze sorumlusu Cana Fırtına'ya teslim etti.

AKINER GÖNÜLLÜ DESTEKLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Teslimatın ardından Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner ile bir araya gelen müze gönüllüleri, Akıner ile bir süre sohbet etti. Murat Akıner, kendilerine gönüllü olarak destek veren Karagözoğlu, Kale ve Suyolcuoğlu'na teşekkür ederek, “Beldemiz tarihi bu güne kadar halkımız tarafından sandıklarda, kömürlüklerde saklanmıştı. Bazen varlığı bile belli olmayan Küçükköy'ün tarihine ait objelerin yeniden hayata döndürülmesi sonucunda; gelecek nesillerin yerel tarih bilincine ulaşması için bir fırsatı hayata geçirdik” dedi. Küçükköy Müzesi'nin tadilat işlemlerinin son aşamasına gelindiğini hatırlatan Akıner, “Ancak henüz açılışını bile yapmadığımız müzemize inanılmaz yoğun bir ilgi var. Bu ilgi de haklı olarak bizleri ziyadesiyle mutlu kılmaktadır. Ben, Küçükköy Belediyesi olarak müzenin hayata geçirilmesi için yoğun uğraş verenlere Başkanımız Mesut Ergin ve Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız adına herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber