Kapkaça müdahale etmeyen güvenlikçilere soruşturma

Haber Giriş : 14 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal'da kapkaççıların saldırısı sonucu hayatını kaybeden 2 çocuk annesi İclal Ülker'in cenazesine katılan Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin, olay yerinin hemen yakınında bulunan kuruluşun, saldırganlara müdahale etmeyen güvenlik görevlileri hakkında soruşturma açılacağını söyledi.

Cenazeye katılan Şahin, olay yerinin hemen yanında bulunan Kartal Kızılay Şubesi'nin kastederek ?Olay yerine 10-15 metre mesafede kamu hizmeti yapan bir kuruluşun özel güvenlik görevlileri var. Bunlar da müdahalede bulunmamışlar. Bu güvenlik görevlileri hakkında soruşturma açtırdım. Görevlerini yapmadıkları için yargılanmalarını sağlayacağım. Ancak müdahalede bulunmayan oradaki vatandaşlar hakkında bir işlem yapmak mümkün değil. Hepimizin duyarlı olması lazım. Bu olay hepimizin başına gelebilir, hepimizin mücadelede yardımcı olması lazım' diye konuştu.

Ülker'in arkadaşlarından Lokman Ketenci, olayın zanlılarından Gencay Yolcu ve adamlarının 250'den fazla sabıkası olup, 11 kez polisle silahlı çatışmaya girdiğini belirterek ?Bu olay devletin aczini gösteriyor. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üç sıçrar denir ama görüyoruz ki 250 kez sıçramış ve hálá sıçramaya devam ediyor. Devlette bir şey yapmıyor' dedi. Cenazeye katılan Ülker'in 20 yaşındaki Uludağ Üniversitesi öğrencisi kızı Aylin Erdem ve 26 yaşındaki oğlu Alper Erdem arkadaşlarının yardımıyla ayakta durabildiler. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası İclal Ülker, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber