Ilgaz'a hafta sonu ziyaretçi akını

Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz'daki otel ve kayak tesisleri, hafta sonunu değerlendirmek için gelen kayakseverlerle doldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ilgaz'a hafta sonu ziyaretçi akını

Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Ilgaz'daki otel ve kayak tesisleri, hafta sonunu değerlendirmek için gelen kayakseverlerle doldu.

Ankara'ya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgaz'daki kamu ve özel sektör tarafından işletilen otellerde hafta sonu yer bulmak zorlaştı.

Toplam bin 500 yatak kapasitesine sahip oteller tamamen dolarken, işletmelerde ise yer kalmadığı bildirildi.

Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayakseverlerin hafta sonu tatili için birçok ilden Ilgaz'a geldiklerini ifade etti.

Öztürk, hafta sonu kar keyfi için çevre illerden vatandaşların geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Karabük, Safranbolu ve Kastamonu'dan yaklaşık olarak bin 500'e yakın günü birlikçi geldi. Oteller tamamen dolu, yoğun bir kar yağışı ve yoğunluğu var. Buna rağmen çok sayıda vatandaşımız kayıyor. Bunun yanında kafelerde oturmayı tercih eden arkadaşlarımız da var. Kayılabilir bir görüş mesafesi var. Pistlerde gayet iyi" diye konuştu.

Çankaya Üniversitesi'nden arkadaşlarıyla kayak yapmaya gelen Nur Koçaş da Ilgaz'a araçlarıyla geldiklerini, yoğun bir kar yağışıyla karşılaştıklarını söyledi.

Koçaş, profesyonel kayakçı olduğu için Ilgaz'daki yoğunluğun sıkıntı oluşturmadığını vurgulayarak, kayağın yorucu ama müthiş bir spor olduğunu aktardı.

Ergün Dinler ise kayak alanlarının yoğun olmasının snowboard yapanları kısıtladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber