Telekom'un devrine iki sendikadan tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen ile KESK, Türk Telekom'un devir sözleşmesini protesto ekmek için eylem yaptı. Halk Bankası Genel Müdürlüğü önünde yaklaşık 60 kişinin katılımıyla yapılan eylemde, "İşte burası işbirlikçi yuvası", "Telekom halkındır. AK Parti satılmıştır", "Zafer direnen emekçinin olacak" şeklinde sloganlar atıldı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bu ülkenin yabancı sermayeyi neden ihtiyaç olarak gördüğünü anlamadığını ifade ederek, "Siyasi iradeye sesleniyorum. Siz pazarlamacı değilsiniz. Bunun hesabını veremezsiniz. Bu ülkede istihdam, işsizlik sorunu vardır. Bunun çözümü yabancı sermaye değildir. Özelleştirme adı altında ülkenin değerlerini, ülkenin ekonomik kıymetlerini birilerine peşkeş çekenlerin hesabı elbette sorulacaktır. Bu haksız uygulamaların şiddetle karşısındayız. Ya doğruları yaparsınız yada biz hesabını sorarız" dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, AK Parti Hükümeti'nin ülkeyi sattığını iddia ederek, "AK Parti Hükümeti IMF tarafından yazılan reçeteyi yerine getiriyor. Bu reçete bizlerin lehine değil, yabancı sermayenin lehinedir. Bu hükümet bu ülkeyi satıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Hükümetin bu uygulamalardan kendi iradesiyle vazgeçmeye niyeti yok. Biz kendi çabalarımızla bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi ise hükümetin gizli saklı imza attığını söyleyerek, "Bu kurumlarda çalışan emekçiler olarak bizleri hiçbir şekilde engelleyemeyecekler. Bundan sonraki süreçte bizim eylemlerimiz devam edecektir. Türkiye'nin dörtbir yanında aylardır satılamaz dedik. Islık ve alkışlarla bir kez daha protesto ediyoruz. Yabancı sermayeye peşkeş çekilen bu kurumları kimseye teslim etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber