'Evliliğin değeri ve evlilik öncesi nişanlılık dönemi' konulu seminer düzenlendi

"Evliliğin Değer ve Evlilik Öncesi Nişanlılık Dönemi" konulu seminer düzenledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Evliliğin değeri ve evlilik öncesi nişanlılık dönemi' konulu seminer düzenlendi

İl Müftüsü Yusuf Şahin, Atatürk Kültür Merkezi'nde, toplumları güçlü ve kararlı yapan unsurun aile olduğunu belirtti. Ailenin en küçük devlet olduğunu ifade eden Şahin, devletlerin güçlü ve kalıcı olmasının ailenin güçlü olmasından kaynaklandığını söyledi. Ailenin temelinin Kur'an-ı Kerim yolundan geçtiğini aktaran Şahin, "Tarih sürecinde güçlü devletler oluşmuşsa gerisine bakıldığı zaman ailelerin temelindeki sağlamalıktan kaynaklanır. Eğer sağlam gelecek istiyorsak sağlam aile temeli oluşturulmalıdır" dedi.

Din Psikoloji Bilim Uzmanı Hatice Acar da "Niçin Evlenmeliyiz ve Evliliğin Değeri" konulu sunum yaptı. Acar, son yıllarda evliliklerde ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkati çekerek, bu durumun, çocuk sahibi olma oranında azalma, evlilik yaşının yükselmesi, geçim problemleri, evlilikte maddiyatın aşırı önemsenmesi ve kültür farklılığından kaynaklandığını belirtti. Ülkede boşanma oranlarının arttığına da değinen Acar, boşanmaların yüzde 40'ının evliliğin ilk beş yılında yaşandığını ve en çok da şiddetli geçimsizlikten boşanıldığını bildirdi. Çiftlere tavsiyelerde bulunan Acar, şunları kaydetti:

"Evlilik topluma karşı aynı zamanda bir sorumluluktur. Toplumda suç makinesi evlatlar değil de salih evlatlar yetiştirmek istiyorsak evlenelim. Evlilikte de maddiyatı çok önemsemeyin, evleneceğiniz kişide önce haysiyet ve ahlaka değer verin. Geniş yürekli olunmalı, kişiler dini değerler konusunda evlenmeden önce muhasebe yapmalı, dış görünüş eleştirilmemeli ve anne babalar tecrübelerini evlatlarıyla paylaşmalı. Evlilik ibadettir ve bir okuldur. Bu noktada huzurunu artırmak isteyen kişi evlensin çünkü evlilik depresyon ve kaygı çözümünde çok etkilidir."

Din Hizmetleri Uzmanı Sevda Karakoç ise "Evlilik Öncesi Nişanlılık Dönemi" konulu sunumunda, farklı bakış açısına sahip olan kişilerin nişanlanmaması, evlenmemesi gerektiğini belirtti. Karakoç, farklı bakış açılarına sahip olan insanların evliliklerinin ileri dönemlerinde sorunların yaşanabileceğini vurguladı.

Nişanlılık evresinde çiftlerin öncelikleri konusunda oturup konuşmaları gerektiğini belirten Karakoç, "Mutlu ve sinirli anlarında çiftlerin birbirinin yanında olmaları, birbirlerini tanımak için iyi bir fırsattır. Nişanlılık 6 aydan fazla sürmemeli çünkü bu dönem uzarsa çiftler arasında sorunlar çıkabiliyor. Önemli konulardan biri de çiftler bu dönemlerinde birbirine boş vaatlerde bulunmamalı. Diğer önemli husus da nişanlılar bu dönemlerinde olumsuz yanlarını birbirlerine sormalı, bu karakterin anlaşılmasında çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber