Üniversitelerarası Yüksek Kurul, yeni YÖK Yasası hazırlıkları için Uludağ'da kampa girdi.

Haber Giriş : 18 Kasım 2003 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Yüksek Kurul, yeni YÖK Yasası hazırlıkları için Uludağ'da kampa girdi.

Hazırlanacak yeni yasanın temel ilkelerini görüşeceklerini söyleyen Prof. Dr. Alkış, ?Beş gün boyunca hazırlamaya çalıştığımız temel yasanın ana ilkelerini görüşeceğiz ve sonuçlarını kamuoyuna açıklayacağız. Umuyoruz ki çalışmalarımız toplumumuzu tatmin edecek bir sonuca ulaşır. Çalışmalarımızda toplumun, velilerimizin ve gençlerimizin beklentileri ön planda olacak.? dedi.

AK Parti hükümetinin gündeme getirdiği YÖK Yasası, Üniversitelerarası Yüksek Kurul tarafından hazırlanıyor. Uludağ Kirazlıyayla Doğa Otel'de kampa giren kurul üyeleri, 5 gün boyunca yeni yasanın temel ilkelerini belirleyecek. Dün öğleden sonra başlayan toplantının ilk bölümüne kurul üyelerinin büyük bir bölümü yolda olduğu için katılamadı. Toplantıyla ilgili bilgi veren Kurul Başkanı Ayhan Alkış, yükseköğretim modeli hazırlamakla görevli komisyonun Uludağ'da kampa girdiğini, kurulun yürüdüğü yükseköğretim yolunda önemli bir çalışmanın önemli bir aşamasını burada gerçekleştireceklerini kaydetti. Alkış şunları söyledi: ?Yükseköğretimle, bilim ve teknoloji politikalarıyla ilgili tüm konuları, yönetim organizasyon, kalite ve yönetim sistemi, kaynak oluşturma, destekleme sistemleri, burs kredi ve benzeri destek sistemlerini görüşeceğiz. Kuşkusuz üniversitelerimizin içinde yaşadığı sıkıntıları, darboğazları ve bu sistemden toplumun beklentilerini, çözüm bulacak konuları konuşacağız, bir nevi beyin fırtınası yapacağız. Burada çözüm önerilerini içerecek model ortaya çıkacak.? Alkış, toplantıda hükümetin gündeme getirdiği tasarının da ele alınıp alınmayacağı yönündeki bir soruya ise, ?Bizim için her şey veridir. Yapılmış bütün çalışmalar, ortaya konulan tüm görüşler, bu konuyla ilgili yazılan her makale bizim için veri olacaktır, hepsini tartışacağız. Bu toplantı sonrası her şey bitmeyecek. Görüşeceğiz, hükümete sunacağız. Kamuoyuna sunacağız.? diye konuştu.

Kimler katılıyor?

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış'ın başkanlığını yaptığı kurulun Uludağ kampına, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Baki Komsuoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, Anadolu Üniversitesi Rektörü Engin Ataç, İzmir Ticaret Üniversitesi Rektörü Atilla Sezgin, Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tunçalp Özgen, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Gülsün Sağlamer, Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras ve Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü İsmet Vildan Alptekin katılıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber