Genelkurmay yolsuzluk iddiaları üzerine "temizlik harekâtı" başlattı. MSB İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda önemli görevlerde bulunmuş ikisi albay dört emekli subay önceki gece tutuklandı.

Haber Giriş : 18 Kasım 2003 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı yolsuzluk iddiaları üzerine "temizlik harekâtı" başlattı. MSB İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda önemli görevlerde bulunmuş ikisi albay dört emekli subay önceki gece tutuklandı.

Muhafız Alayı inşaatı
Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın soruşturduğu ihaleler arasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı inşaatı da yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Başkanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan bazı subaylar da soruşturma çerçevesinde emekli edildi. Askeri Mahkeme de ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle bu kişilerden soruşturma öncesinde Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Grup Başkanı olan Hava Mühendis Albay Hüseyin Tekel, İnşaat Emlak Ankara Başkanı Mühendis Albay Tuğrul Balaban, Ankara İnşaat Şube Müdürü Mühendis Yarbay Zafer Toklu ve Fiyat Analiz Şube Müdürü Mühendis Binbaşı Ali Kargıoğlu'nun tutuklanmalarına karar verdi.
Askerlerin önceki gece evlerinden aldığı dört tutuklu götürüldükleri Mamak Askeri Cezaevi'nden Ulucanlar Cezaevi'ne nakledildi.
Askeri çevrelerden bir yetkili, "Bu kapsamlı bir temizlik harekâtı. Bazı subaylarla müteahhitler adeta çıkar organizasyonu kurmuşlar. Bu tutuklama ilk aşama. Giderek boyut kazanacak. Olayın bir boyutunda sadece 25 trilyon liralık sahte fatura iddiaları var" dedi.
İhbar mektubu
Borova İnşaat'ın sahibi Nihat Sürgüt de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e gönderdiği ihbar mektubunda askeri inşaatlarda bir çıkar çetesi kurulduğunu iddia etti.
Sürgüt, "Bu çete 20'ye yakın fason inşaat şirketi kurup Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı ihalelerde diğer müteahhitlere baskı uygulayarak iş alıyordu" diye konuştu.

haberx



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber