15 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Danimarka'da
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kopenhag'da düzenlenecek "Medeniyetler ve Dinler Uyumunda Türkiye'nin Rolü" konulu panel ile NATO Parlamenterler Asamblesi'nde konuşacak. Erdoğan, Danimarka Başbakanı Rasmussen ile görüşecek.

TBMM gündemi
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Romanya'ya resmi ziyareti öncesi basın açıklaması yapacak, sonrasında Bükreş'e hareket edecek.
- TBMM Genel Kurulu toplanacak.
- AK Parti ve CHP grupları toplanacak.
- TBMM Lojman Cinayeti Araştırma Komisyonu, TBMM Namus, Töre Cinayeti Araştırma Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplanacak.
- Fransız Senatosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Blanc ve beraberindeki heyet, saat 10.30'da TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Elkatmış ile bir araya gelecek, heyete saat 11.30'da TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi tarafından da brifing verilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 10.30'da 4. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Bölgesel Konferansı'na, saat 13.00'da Türkiye-İsviçre futbol karşılaşması öncesi çalışan çocuklara Türk bayrağı ve milli takım forması dağıtacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.30'da Telekomünikasyon Kurumu ve Telekom Dünyası Dergisi tarafından düzenlenen 'Türkiye İçin Geniş Bantta Yeni Teknolojiler' konulu sempozyuma, saat 13.00'da PTT Toplam Kalite Yönetim Belgesi ödül törenine katılacak, saat 14.30'da Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı'nın Parlamento Sekreteri Sandy Macdonald'ı kabul edecek.
- Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyet, saat 14.30'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüşecek.
- Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 10.00'da Türkiye-Avustralya Ekonomik ve Teknik İşbirliği Toplantısı'nın açılışına katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya TAGEM Mastır Plan Revizyon Çalışması toplantısında açılış konuşması yapacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Londra'da "World Travel Market" turizm fuarına katılacak, sektör temsilcilerine resepsiyon verecek.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İsrail'de, 10 yıl önce öldürülen eski Başbakan Rabin'i anma etkinlikleri kapsamında Netanya Akademisi'nce düzenlenen uluslararası barış konferansında konuşacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Kızılay'da çarşı esnafını ziyaret edecek.
- HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.30'da AIHM'in türbanla ilgili kararına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Veysel Candan, partisinin Konya İl Başkanlığı'nda saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- KKTC'nin kuruluşunun 22. yıldönümü münasebetiyle saat 19.00'da resepsiyon düzenlenecek.
- Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı'nın Parlamento Sekreteri Senatör Sandy Macdonald, Avustralya Ankara Büyükelçisi Jean Dunn ve beraberindeki işadamı heyeti, saat 16.00'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşecek.
- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davaya devam edilecek.
- İngiliz Büyükelçiliği tarafından saat 18.30'da resepsiyon verilecek.
- Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol Işletmeleri A.Ş.'ye ait Yavşan Tuzlası'nın nihai pazarlık görüşmeleri, saat 15.00'te yapılacak.
- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK), saat 10.30'da Isparta Çukurçayı Hidro Elektrik Santralı (HES) ve saat 11.30'da Karaman Kepezkaya HES teklif verme toplantıları yapılacak.
- Kurumsal Yapılandırma ve Çevresel Bilgiye Erişim Projesi kapsamında geliştirilen Çevresel Bilgi Sistemi üst düzey toplantısı, saat 16.00'da yapılacak.
- Italyan sanatçı Domingo Notaro'nun 'Geleceğin Anısı' isimli sergisi için saat 09.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Ankara Kahveciler Odası'nın 16. Olağan Genel Kurulu saat 11.00'da yapılacak.
- Eğitim Sen Yöneticileri, saat 15.30'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'yi ziyaret edecek.
- Memur-Sen, saat 10.00'da Ermeni yakınlarına soykırım tazminatı veren Axa Oyak'ı protesto edecek.
- Krişna Sanat Merkezi'nde, 'Çizginin Gücü' isimli Karma Desen Sergisi düzenlenecek.
- Saray Rehabilitasyon Merkezi tarafından saat 14.00'da zihinsel-bedensel engelli çocuk ve gençlerin yağlı boya, resim, seramik ve ahşap ürünlerinden oluşan sergi düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 14.00'da 'Orthorexia' hastalığıyla ilgili konferans düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 09.30'da 'Dermatoloji Kongresi' düzenlenecek.
- Çek Cumhuriyeti müzisyeni Vaclav Hudeck, saat 20.00'da Ankara Üniversitesi'nde konser verecek.
- Ankara Caz Festivali'nin açılışı saat 20.30'da yapılacak.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 11.00'da Türk-Çin Kadınlar Derneği ve Shanghai Belediyesi yetkililerini kabul edecek.
- Türk Tabibler Birliği'ne bağlı tabib odaları, hekimlere yönelik saldırılarla ilgili olarak basın açıklaması yapacak.
- İstanbul'da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Necip Göksel Kalaycı için anma ve protesto gösterileri yapılacak.
İstanbul'da doktorlar, saat 12.30'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde batfeacak.

Siyasi partişlayıp, saat 13.00'te Prof.Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürüldüğü Çapa Tıp Fakültesi otoparkına kadar yürüyecek.
- Türk Haber-Sen, Türk Telekom'un özelleştirilmesini protesto etmek için saat 11.30'da Gayrettepe Telekom önünde bir basın açıklaması yapacak ve iş bırakacak.
- İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, aralarında AIHM'in türbanla ilgili kararı ve Şemdinli olaylarının da bulunduğu gündemdeki önemli olaylarla ilgili saat 11.00'de baro binasında bir açıklama yapacak.
- TAP Vakfı tarafından düzenlenen "Türkiye'de Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı" konulu konferans, Tekfen Tower'de başlıyor.
- Kent Oyuncuları, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi binasında saat 12.30'da düzenlenecek sohbette öğrencilerin sorularını yanıtlayacak. Üniversitenin rektörlük binası ile Güzel Sanatlar binasında da saat 15.00'ten itibaren Harf Devrimi konulu sergi ve panel düzenleniyor.
- Kaç Baba Kaç adlı oyunun galası, saat 20.30'da Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu'nda yapılacak.
- "Küresel Isınmaya Karşı Miting" duyurusu, saat 12.00'de TMMOB binasında yapılacak.
- TÜRSAB Başkan Adayı Sinan Vardar, projelerini anlatmak için 17.00-19.00 saatleri arasında Kenter Tiyatrosu'nda basın açıklaması yapacak.
- Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, saat 12.30'da Beykent Üniversitesi Beylikdüzü Kampüsü'nde düzenlenecek olan söyleşi günlerine katılacak.
- Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Kasım 1937 yılında Diyarbakır'a gelişi, saat 09.30'da tren garında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
- Diyarbakır'da 16.'sı düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali, saat 19.30'da Demirok tesislerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
- Uluslararası Birleşik Biyoetik Kongresi, 2. gününde düzenlenecek konferanslarla devam edecek.
- Prof. Dr. Hamdi Ünal "Özgün Tasarımlar" El Halıları Sergisi'ni Adana'da 75. Sanat Galeresi'nde açacak.
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun ortaklaşa düzenledikleri "KOBI'lerin Yeni Kredi ve Finansman Kriterleri" konulu toplantısı bugün Erzurum'da yapılacak.
- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kalpaklıoğlu, zeytinyağı ihracatıyla ilgili basın toplantısı yapacak.
- İzmir Ticaret Odası'nda 'Deprem ve İzmir' konulu bir panel düzenlenecek.
- İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve bazı yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
- İzmirli izciler, Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar Ata'ya Saygı yürüyüşü yapacak.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Tire Kaymakamlığı'nı ziyaret edecek ve ilçenin sorunlarıyla ilgili yetkililerin katılacağı bir toplantı yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Oger Telekom'un basın toplantısı
- Hissedarlık anlaşması imzalayarak Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin blok satışına dair özelleştirme sürecini tamamlayan Oger Telecom, saat 11.30'da Swissotel'de Türk Telekom'la ilgili gelecek stratejilerini anlatacak. Basın bilgilendirme toplantısına, Oger Telecom adına Muhammed Hariri ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Paul Doany, Telecom Italia Grubu Başkan Yardımcısı ve Oger Telecom Yönetim Kurulu Üyesi Giampaolo Zambaletti ve British Telecom (BT) Telconsult Genel Müdürü Colin Brooks katılacak.

AdvanSA'dan Coolmax kumaşatfeacak.

Siyasi partiı tanıtımı
- Sabancı Holding şirketlerinden Advansa tarafından geliştilerek üretilen "Coolmax" kumaşının tanıtımıyla ilgili saat 09.30'da Sabancı Center Sıdıka Ana Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleniyor. Toplantıya Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katılıyor.

TEB'e sendikasyon kredisi
- BNP Paribas ile ortaklık kuran Türk Ekonomi Bankası'na (TEB) uluslararası 21 bankanın katılımıyla verilen sendikasyon kredisinin imza töreni saat 10.30'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapılıyor.

ISO Sanayi Kongresi tanıtımı
- Istanbul Sanayi Odası'nın, "Sürdürülebilir Rekabet Gücü-Avrupa Birliği'ne Üyelik Sürecinde Türk Sanayi" temasıyla, 25-26 Kasım 2005 tarihlerinde gerçekleştireceği IV. Sanayi Kongresi Programına ilişkin tanıtım saat 10.00'da Odakule Meclis Salonu'nda yapılıyor.

HP'den eğitim toplantısı
- HP bilgisayar kullanıcılarına ücretsiz eğitim verilmesini içeren kampanyanın tanıtımıyla ilgili toplantı saat 09.30'da Ortaköy Feriye Lokantası'nda yapılıyor.

"Geleceğin Asansörü" Ödül Gecesi
- Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) ve IFO Fuarcılık tarafından, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) danışmanlığında gerçekleştirilen, "Geleceğin Asansörü" konulu yarışmada, sıra dışı projelerle, geleceği bugüne taşıyan tasarımcılara ödülleri saat 16.00'da Gümüşsuyu ITÜ Makina Fakültesi'nde düzenleniyor.

Kalder'den Liderler Forumu
- KalDer tarafından gerçekleştirilecek Kongre'nin ana teması etrafındaki etkinliklerden biri olan "Liderler Forumu" saat 17.00'de Istanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştiriliyor.

Teknoloji basın toplantısı
- TÜBITAK, TTGV ve TÜSIAD işbirliğiyle gerçekleştirilen VI. Teknoloji Ödülleri ile ilgili basın toplantısı saat 10.00'da Kadir Has Üniversitesi Fener Salonu'nda yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMI

KKTC'nin 22. kuruluş yıldönümü kutlanıyor
- Resmi geçidin yapılacağı Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki törende, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile törenlere Türkiye hükümetini temsilen katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener halka hitap edecek.

Pakistan'da şiddetli patlama
- Karaçi'de bir fast food restoranının önünde meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ülkede güvenlik kırmızı alarm düzeyine çıkarıldı.

Irak'taki şiddet olayları
- İşgalcilerle direnişçilerin mücadelesinde dün de onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Bu sabahki ilk saldırılarda da 6 polis hayatını kaybetti, 5'i polis 6 kişi yaralandı.

Pakistanlı depremzedeler yardım bekliyor
- 8 Ekim'deki deprem felaketinde evsiz kalan yaklaşık 3 milyon kişinin barınak, giyim, gıda, sağlık gibi birçok alandaki ihtiyacı devem ediyor. Yetkililer, yeteri yardım ulaştırmazsa kış şartlarında kitleler halinde çocuk ölümlerinden endişe ediyor.

Uluslararası İslam Konferansı devam ediyor
- Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün başlayan Uluslararası İslam Konferansı devam ediyor.

Fransa, olağanüstü hali uzatatfeacak.

Siyasi partiıyor
- Fransız hükümeti Paris'teki olayları kontrol altına almak için uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal uygulamasını 3 ay uzatmak için girişimde bulunacak. Ulusal Meclis'in konuyu ele alması bekleniyor.

Chavez-Fox kavası
- Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Meksika Devlet Başkanı Vicente Fox arasındaki söz düellosundan sonra her iki ülke karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekti.

AB bakanlarının toplantısı
- AB Eğitim ve Kültür Bakanlarının toplantısı sona eriyor.

NATO Parlamenterler Asamblesi son gününde
- Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 51. NATO Parlamenterler Asamblesi bugün sona eriyor.

Jintao'nu Ispanya ziyareti
- Çin Devlet Başkanı Hu Jintao Ispanya ziyaretini tamamlıyor.

Chirac, Wolfowitz'i ağırlıyor
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac Paris'te, Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile bir araya gelecek.

De Villepin-Yuşçenko görüşmesi
- Fransa Başbakanı Dominique de Villepin Paris'te Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ile akşamleyin çalışma yemeğinde bir araya geliyor.

Saleh, Fransa'yı ziyaret ediyor
- Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Saleh Fransa'yı ziyaret ediyor.

Katsav-Ciamp görüşmesi
- İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav Roma'da Italya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciamp ile görüşecek.

SPOR GÜNDEMİ

Fubol
- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İsviçre maçı öncesi bugün saat 14.00'te Conrad Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
- İsviçre Teknik Direktörü Jakob Kuhn, saat 12.30'da Çırağan Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
- 2006 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde yarın Türkiye ile karşılaşacak İsviçre Milli Takımı, saat 19.00'da maçın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı idmanla hazırlıklarını tamamlayacak ve maç saatini beklemeye başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber