Danıştay: Lojmanda öğretmene öncelik verilemez

Danıştay, sıra tahsisli konutlarda öğretmenlere öncelik verilmesini öngören Genelge hükmünü iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 01:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay: Lojmanda öğretmene öncelik verilemez

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012 yılında genelge çıkarmış ve sıra tahsisli konutların dağıtımı sırasında "Okullardaki sıra tahsisli konutların dağıtımında öncelik eğitim öğretim hizmetleri sınıfı personeline verilecektir" düzenlemesi getirmişti.

Teç-Sen adlı sendika tarafından açılan davada, söz konusu bu düzenlemenin bir üst hukuk normu olan kanun ve yönetmeliğe aykırı olduğu belirtilmiştir. Danıştay 2. Dairesi de yapmış olduğu tespitte, hem kanunda hem de yönetmelikte, sıra tahsisli konutların dağıtımı sırasında öğretmenlere öncelik veren bir düzenlemenin bulunmadığını gerekçe göstererek genelege hükmünü iptal etmiştir.

Danıştay'ın kararları Anayasa Mahkemesi kararları gibi değildir. Anayasa Mahkemesi kararları geriye doğru yürümemektedir. Bu husus Anayasa'da yazmaktadır. Ancak Danıştay kararları geriye doğru yürümekte ve işlemi ilk olduğu şekline döndürmektedir. Genelgede yer alan düzenlemeden dolayı hak kaybına uğrayan Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışındaki bir personelin bulunması ve bu personelin Danıştay kararını gerekçe göstererek başvurması halinde, bu başvurunun işleme alınması ve yönetmelik ekinde yer alan 4 sayılı cetveldeki puan durumuna göre yeni bir değerlendirmenin yapılması gerekmeketdir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber