Erdoğan'dan Hakkari açıklamaları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan partisinin başkanlık ettiği MYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'deki olaylarla ilgili olarak, "Hukuk dışına çıkan hiç bir eylem kabul edilemez" dedi.
Herhangi bir kamu görevlisinin hukuk dışı bir davranışını meşrulaştıracak bir bahanenin olamayacağını, ama hukukun bir takım yorumlara, ya da varsayımlara göre de hareket edemeyeceğini belirten Erdoğan, bu nedenle vatandaşların soğukkanlılıkla olayların hukuki gelişimini beklemesini istedi.

Başbakan Erdoğan partisinin başkanlık ettiği MYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özel olarak son zamanlarda Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'de meydana gelen olayları görüştüklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, olayın başlangıcından itibaren hukuk devleti ve şeffaflık ilkeleri temelinde olayın tüm yönleriyle açığa çıkması için kararlı olduklarını vurguladıklarını söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kuşkusuz Türkiye bir hukuk devletidir. Bu nedenle bazı kamu görevlilerinin hukukun dışına çıkan davranışlarda bulunmasının kabul edilemeyeceği gibi aynı şekilde sadece dedikodularla, zanna dayanarak veya teknik temeli olmayan iddialara yaslanarak bazı aceleci kararlara varmak da yanlıştır. Hukuk dışına çıkan hiç bir eylem kabul edilemez. Herhangi bir kamu görevlisinin hukuk dışı bir davranışını meşrulaştıracak bir bahane olamaz. Ama hukuk, bir takım yorumlara, ya da varsayımlara göre de hareket edemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber