Bandırma Meslek Yüksek Okulu, arama kurtarma kulübü kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 911 Arama Kurtarma Derneği Bandırma Şubesi ile ortak çalışma yaparak, üniversitede arama kurtarma kulübü kurdu.

911 Arama Kurtarma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mustafa Gürsoy, Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden gelen talep üzerine okulda 911 Kulübü kurulduğunu ve öğrencilere yönelik eğitimler yapıldığını söyledi. Derneklerine üye olan üniversite öğrencilerine konularında uzman kişiler tarafından arama kurtarma, ilkyardım ve sağlık gibi eğitimlerin verildiğini belirten Gürsoy, üniversite öğrencilerinin derslerinden kalan zamanlarda böyle toplumsal yanı olan sosyal işlerle uğraşmalarının gençlerin sağlıklı gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

911 Arama Kurtarma Derneği'nin Bandırma Meslek Yüksek Okulu Birim Sorumlusu Et Endüstrisi 1. sınıf öğrencisi Volkan Tuygur, halen kulüplerine 30 öğrencinin üye olduğunu, ancak açılan stantla derneğe her gün yeni üyeler kazandırdıklarını belirtti. Öğrenci arkadaşlarının derneğe ilgi gösterdiğini ifade eden Tuygur, yeni üye kayıtları tamamlandıktan sonra toplu halde eğitimlere ve tatbikatlara tekrar başlayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber