Fırat Üniversitesi'nden Proje dalında AB atağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği (AB) destekli et kalitesinin iyileştirilmesine yönelik proje, 27 Kasım'da İtalya'da başlayacak. Proje çalışmasına Türkiye'den Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin, ortak araştırmacı olarak katılacak.

27 Kasım 2005 tarihinde İtalya Viterbo'da başlayacak olan AB destekli et kalitesinin iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirilecek projeye Türkiye adına partner olan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin, projenin 598 bin avroluk toplam bütçeye sahip olduğunu ve Fırat Üniversitesi'nin de söz konusu AB Spesific Support Action (SSA) projesine katılmış olduğunu söyledi. Şahin, şöyle devam etti:

"Biz bu AB projesinde ortak araştırmacı olarak yer alıyoruz. Et kalitesinin iyileştirilmesine yönelik olarak geliştirilen bu proje, 598 bin avroluk toplam bir bütçeye sahip olup, amacı genç bilim adamlarının 6. çerçeve programlarına en iyi şekilde proje hazırlamalarını sağlamaktır. Bu amaçla İskoçya'dan, İspanya'dan, İtalya'dan, Macaristan'dan, Türkiye'den sadece Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi olmak üzere, et kalitesinin iyileştirilmesi için proje önerileri hazırlandı. Genç bilim adamlarımızı, bizlere sunulan yüzlerce proje arasından en iyi proje önerileri doğrultusunda gerçekleştirmiş olduğumuz elemeler sonucunda özelikle AB'ye aday ülkeler arasından seçtik.

Kısa adı Young-Train olan projemiz çerçevesinde Avrupa'nın farklı ülkelerinden 28 tane özellikle doktorası yeni bitmiş veya bitmek üzere olan genç araştırmacı seçildi. Bu araştırmacıların FP6 projesi sunması için gereken her türlü eğitim yapılacaktır. Projeye Türkiye'den sunulan proje önerileri arasından seçilen 3 gencimiz katılırken, ortak araştırmacı olarak da ben katılıyorum. Bu araştırmacı arkadaşlarımızla ilk toplantımız 27 Kasım'da İtalya Viterbo'da yapılacak ve projemiz 2008 yılının sonunda bitecektir. Biz projenin, üniversitemize ve özellikle genç araştırma arkadaşlarımıza çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Üniversitemiz, ilk kez bir SSA projesi ile Avrupa Birliği projelerine katılmış oluyor."

Projedeki temel hedeflerinin, genç bilim adamlarının Avrupa Birliği fonlarından daha çok yararlanmasını sağlamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin, projede özellikle etin kalitesinin iyileştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber