Başbakan Tayyip Erdoğan'a kurulan komplo

Haber Giriş : 16 Kasım 2005 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komplo teroisyeni Mütercimler'e göre, Başbakan Erdoğan için büyük bir bir komplo neden kuruldu? Başbakana bu komplo neden kuruldu, arkasında kimler var?

Komplo teorisyeni Erol Mütercimler, VIP diplomat Dergisi'nde kendisiyle yapılan mülakatta Türkiye'nin geleceğine dair ilginç öngörülerde bulundu. Eşref Bitlis cinayetinden, Vahdettin'in vatan hainliğine kadar pek çok konuya ilginiç açılımlar getiren Mütercimlere göre, Cumhurbaşkanlığı'nın bu aşamada dile getirilmesi AK parti için kurulmuş bir komplo. Peki bu komplo neden kuruldu?

Mütercimler, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmadığı sürece ne Abdullah Gül, ne Abdüllatif Şener ne de Bülent Arınç AK Parti'nin lideri olabilir ya da başbakan. Rüyalarında ancak görürler. Onun için Erdoğan'ı oraya atmak zorundalar" diyor.

Mütercimler, tkomplo teorisini şöyle sürdürüyor: "Cumhurbaşkanlığını dile getirmek Erdoğan için kurulmuş bir komplodur. Üstelik tipik bir komplodur. Onun için, Erdoğan'ın çok uyanık davranıp bunu düşünmediğini, cumhurbaşkanlığının şerefli bir makam olduğunu ama kendisi için erken olduğunu söyleyerek bu oyunu bozmalı. Bu oyunu bozarsa yerinde gözü olanlar başka bir partiye gidecektir. Erdoğan'ın şimdiye kadar bu oyunu görmüş olması gerekir diye düşünüyorum"

ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANI ADAYI KIM?

Mütercimler'e göre, "Büyük olasılıkla Cumhurbaşkanlığı için Mehmet Aydın'ı aday gösterecek ya da Vecdi Gönül'ü"

Mütercimler, "Tabii erken seçim olursa bu Meclis cumhurbaşkanı seçmekten kurtulur. Ayrıca bu Meclis seçmemeli. Erken seçim de 2006 ortalarında olur. AK Parti, yine birinci parti olur ama bu gücünde olmayacaktır" diyor.

ERKEN SEÇİM KİMLERE YARAR

Erol Mütercimler bu konudaki görüşlerini de, "Ecevit'in konuşmasından sonra DSP'nin hiç şansı yok. CHP ve DYP barajı açar. 8 milyon seçmenin daha sandığa gideceğini düşünürsek MHP tırmanır. ANAP matematik akla uyar bu partilerle birleşirse Meclis'e girer. Bence hem bu ülke hem de AK Parti için hayırlı olur" şekilinde dile getiriyor.

Not: Bu metin VIP Diplomat dergisinden alınmış özel izinle yayınlanmıştır. Söyleşinin tamamını derginin son sayısından okuyabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber