Polisten çocuklara yakın koruma

Bursa'da Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni başlattıkları uygulamayla çocukların gittiği park ve bahçeleri mercek altına aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisten çocuklara yakın koruma

Bursa'da Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni başlattıkları uygulamayla çocukların gittiği park ve bahçeleri mercek altına aldı. Burada çocuklarla ilgilenip onları salıncağa bindiren, kaydıraklardan kaydıran polisler, çocukları hem çocuk istismarcılarından koruyor hem de aile içerisinde şiddete uğrayıp uğramadıklarını öğreniyor.

Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde yaşayan çocukların oyun oynadığı park ve bahçeler, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mercek altına alındı. Parklara giden resmi kıyafetli polisler, çocukların salıncakta sallanmalarına, kaydıraklarda kaymalarına, tahterevallide eğlenmelerine yardım ediyor. Çocuklara zaman zaman hediyeler veren polisler, aileleri çocuk istismarcılarına karşı uyarıyor. Sivil polislerin de kontrol ettiği parklarda çocuk istismarlarına karşı şüpheli kişilerin kimlik kontrollerini yapan polisler, konuştukları çocuklardan aile içi şiddet görüp görmediklerini de öğreniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber