TEDAŞ Genel Müdürü, kaçak elektrik kullanımını organize eden çıkar gruplarının bulunduğunu, bu grupların TEDAŞ içinde ??işbirlikçileri'' olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş : 19 Kasım 2003 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEDAŞ Genel Müdürü, kaçak elektrik kullanımını organize eden çıkar gruplarının bulunduğunu, bu grupların TEDAŞ içinde ??işbirlikçileri'' olduğuna dikkat çekti.

Haşim Keklik imzasıyla 7 Kasım 2003'te yayımlanan ve TEDAŞ'ın tüm bağlı ortaklıkları ile İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Koordinatörlüğü ve ilgili birimlere gönderilen genelge, okuyanları ??hayrete'' düşerecek kadar çarpıcı bir itirafı da içermesi nedeniyle dikkat çekti.

İŞBİRLİKÇİYE ÖNLEM

Keklik, sahada yapılan tespitlerde kaçak elektrik kullanımını organize eden ve belli bedeller karşılığında kaçak elektrik kullanımına olanak sağlayan çıkar gruplarının oluştuğu, bu grupların TEDAŞ içinde de ??işbirlikçileri'' olduğu yönünde bilgiler alındığına dikkat çekti.

Haşim Keklik, TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün bu konuda kapsamlı bir inceleme başlattığını belirterek, bazı önlemlerin alınmasının gerekli görüldüğüne işaret etti. Genelgede yer alan dikkat çekici önlemler şöyle:

Tüm kurum çalışanlarının mesai sırasında 3'üncü kişilerle ilişkileri belli bir mesafe içide olacak, bu ilişkiler birim amirlerince yakından izlenecek.

Çalışanlar çok zorunlu haller dışında ziyaretçi kabul etmeyecek, ziyaret süreleri çok kısa tutulacak.

Özellikle kaçak taramalarında göreve gidilecek yerler ve kaçak ihbarları gizli tutulacak.

Kurum çalışanları yasa ve mevzuata uygun görev yapacak, çalışmaları birim amirlerince yakından izlenecek.

Çalışmalar sırasında ilgili kamu kuruluşları ve yüklenicilerle olan ilişkilerde hiçbir olumsuz tutum ve davranışa meydan verilmeyecek.

Tüm birim amirleri yetki ve sorumluluklarını gereği gibi kullanacak, bu konuda zaafiyet gösterilmeyecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber