Çocuk Esirgeme'ye artık eğitimli eleman alınacak

Haber Giriş : 17 Kasım 2005 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan trajedi, çocuk ve özürlülerin bakımında çalıştırılacaklara, bu alanda eğitim almış olma zorunluluğu getirilmesini sağladı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, ?Özel Hizmet Alımı' ile ilgili bir genelge yayınladı.

Genelge ile özel hizmet alımı yoluyla bakım hizmetlerinde çalıştırılacak personelin ?iş tarifi' de ilk kez yapıldı. Buna göre, bakım hizmetlerinde çalıştırılacak personelin çocuk, yaşlı ve özürlü bakımı konusunda eğitim almış olmasına özen gösterilecek veya bu elemanların geçerliliği Milli Eğitim Bakanlığı ya da diğer kamu kuruluşlarınca tesdik edilmiş sertifika sahibi olmaları sağlanacak.

Genelgeye göre personel, verilecek hizmete uygunluğunu tespit amacıyla işin özelliğine göre oluşturulacak heyet tarafından ön mülakattan geçirilecek. Bunun yanı sıra meslek elemalanlarınca işe girdiğinde ve takip eden 4 ayda bir eğitimden geçirilmesine özen gösterilecek.

CHP malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'da yaşanan trajedinin, Türkiye'yi uyandırdığını söyledi. Aslanoğlu, ?Nihayet bu trajedi sonrası bir adım atıldı. Keşke bu tedbir, bizim çocuklarımız bu trajediyi yaşamadan önce alınsaydı' dedi.

Türkiye'de bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını dileyen Aslanoğlu, özel hizmet alımlarında personel için getirilen iş tarifinin, yönetimin inisiyatifine bırakılmasını ve ?zorunlu' hale getirilmesini istedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber