Avcı kayığı alabora oldu: 3 kayıp

İstanbul’dan Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya gelen 6 kişinin bulunduğu kayık su alarak battı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı kayığı alabora oldu: 3 kayıp

Kayık içerisindeki 3 kişi yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Kayıp 3 kişinin ise aramalarına devam ediliyor.

Edilen bilgiye göre İstanbul’dan 5 arkadaş avlanmak için Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Hayrabolu Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya geldi. Köyden bir kişiyi de yanlarına alan 5 arkadaş bindikleri kayıkla gölete açıldı. Akşam saatlerinde kayık göletin ortasında su almaya başladı. Arkadaşlardan 3’ü yüzerek göletin kenarına çıktı. Kendi imkanları ile köye gelen 3 kişiye köylüler yardım etti. Hüseyin Aslantaş ve Volkan Yörük ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

YÜZEREK KURTULMAYI BAŞARDI

Yüzerek kurtulmayı başaran 3 kişiden biri olan Engin Yiğit, köy kahvehanesinde yaşadıklarını anlattı. Avlanırken kayığın su aldığını ifade eden Yiğit, “Avlanmak için açılmıştık. Kayık aniden su almaya başladı. Bizde yüzerek kıyıya çıktık. 3 arkadaş çıkmayı başardık. Diğerlerini ise ekipler arıyor.” dedi.

KAYIP 3 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Gölette kayıp Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Uğur Osman Ulutürk isimli 3 kişiyi arama çalışması başlatıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube dalgıçları gölde botlarla arama çalışmasına başladı. Aramalara Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Olay yerine gelen Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kayıp 3 kişinin ‘İmdat’ diye yardım istediğini kaydeden bir köylü, “Akşam saatlerinde bindikleri kayık batmış. 3 kişi kurtulmuş. 3 kişi ise kayıp. Kayıplarım imdat diye bağırmasını duyduk ekiplerin arama çalışması devam ediyor. Dalgıçlar arıyor. Bizde merakla bekliyoruz.” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber