İlkokulda ?ışık'ı anlatmak için ampul çizilmesi CHP'yi kızdırdı

Haber Giriş : 18 Kasım 2005 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, partinin muhalefet anlayışını ilginç bir boyuta taşıdı; ilkokullarda harflerin sembollerle anlatılmasını siyasi tartışma konusu yaptı.

Seyhan, Adana'daki bir ilköğretim okulunda birinci sınıflara 'ışık'ı anlatmak için çizdirilen ?ampul'ü Meclis gündemine getirdi. AK Parti propagandası yapıldığını savunan Seyhan, ampulü çizdiren öğretmenin neden hâlâ görevinden alınmadığını sordu. Söz konusu okuldaki öğretmenler ise iddiayı şaşkınlıkla karşıladı: "Yıllardır ?o' harfini çocuklara tanıtmak için sembol olarak ?ok'u kullanıyoruz. CHP'nin ambleminde 6 ok var. O zaman biz CHP propagandası mı yapmış oluyoruz?"

AK Parti'nin her türlü icraatında ?siyasi boyut' arayan CHP'li milletvekilleri, bu kez bir öğretmenle ilgili ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Tacidar Seyhan, Adana Anafartalar İlköğretim Okulu 1. sınıf öğretmenlerinden Ö.K.'nın okuma yazma dersinde öğrencilere ?ı' harfini ?ışık' kelimesiyle anlatırken çizdiği ampulü, ?siyasi simge' olarak nitelendirdi. Okul velilerinden CHP Adana İl Sekreteri Vedat Karasaç, kızının defterindeki ampulü görünce telefona sarıldı ve konuyu Seyhan'a iletti. Karasaç, olayı AK Parti'nin ilkokullarda bile kadrolaştığının bir göstergesi olarak nitelerken, konunun Meclis gündemine taşınmasını istedi. Seyhan da derhal bir soru önergesi vererek ?ışık' kelimesi anlatılırken ?ampul' çizmenin gerekçesini sordu.

Seyhan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması talebiyle verdiği önergede ?AK Parti amblemiyle ödev yaptıran' öğretmenin neden hâlâ görevine devam ettiğini sordu. Seyhan, ?Mustafa Kemal'in resminin olmasının gerektiği yerde AKP amblemi kullanan bu öğretmenin çocuklarımızı küçük yaşta bir simgeyi beyinlerine yerleştirmek amacıyla yapmış olduğu bu davranışın karşılığında okullarımıza yönlendirici bir genelge gönderilmiş midir?? sorusunu da yöneltti. Ardından da ?Siyasallaşmanın ilköğretim düzeyine taşınmasını sağlayan bu öğretmenin siyasetle bağlantısı nedir?? diye sordu.

?O'yu anlatırken ok çiziyoruz

CHP'nin soru önergesi, Anafartalar İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. İsmini vermek istemeyen okul yöneticisi, olayın CHP'nin iddiasıyla hiçbir alakasının olmadığını vurguladı. Eskiden öğretmenlerin ?ı' harfini yine ?ışık' kelimesiyle anlattığını; ancak bunu ?gaz lambası' resmi ile simgelediklerini belirten yönetici, elektriğin kullanılmasından sonra ışığın ampulle simgelenmeye başlandığını bildirdi. Öğretmenlerin ?o' harfini anlatırken CHP'nin amblemi olan ?ok' çizdiklerini, ?Ali ata bak' şeklindeki okuma fişinin de DYP'nin amblemini çağrıştırdığını kaydeden yönetici, ?Ampul çizen öğretmenin siyasetle hiç alakası yok. O ampulü çizdiğinde AK Parti amblemi aklından bile geçmiyor.? dedi. Buna karşılık, CHP il yönetiminin talebi üzerine konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Valisi'ne ilettiklerini belirten yönetici, henüz bir soruşturma açılmadığını ifade etti.

Yıllarca ilkokul öğretmenliği ve müdürlüğü yapan AK Partili Mehmet Sarı, (Osmaniye) görev yaptığı yıllarda AK Parti'nin siyaset hayatında olmadığını; fakat ?ı' harfini anlatırken ampul çizdiklerini söyledi. İlkokul birinci sınıf öğrencisinin ampulün AK Parti amblemi olduğunu bilemeyeceğini vurgulayan Sarı, ?CHP her şeyi istismar ediyor. Bu soru önergesini ?çok basit' buluyorum. Siyasi partilerin amblemleri hayatın içinden alınır. Amblemleri sadece partilere mal etmemek gerekir.? dedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber