Topbaş, doğalgaz faciası ile ilgili konuştu

Kadir Topbaş, Yeşilköy Renaissance Polat İstanbul Hotel'de katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2013 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Topbaş, doğalgaz faciası ile ilgili konuştu

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa'da anne ve dört çocuğunun ölümüyle sonuçlanan doğalgaz faciasını değerlendirerek, “Maalesef bilinçsizce bu işin ehli olmayan insanlara hayatlarını teslim edecek şekilde bu işleri (doğalgaz tesisatı) yaptırıyorlar” dedi.

Kadir Topbaş, Yeşilköy Renaissance Polat İstanbul Hotel'de katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş, Gaziosmanpaşa'da 5 kişinin ölümüyle ilgili, “İGDAŞ'tan bir açıklama geldi, ailenin ihmalinden kaynaklandığı söylendi. Son durum nedir?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Doğalgaz ve bütün enerjilerde tekniğine uygun kullanılmazsa maalesef bu sonuçlarla karşılaşıyoruz. Aileye rahmet diliyorum. İstanbullular'a başsağlığı diliyorum. Üzücü bir olay. Bugün elektriği kullanırken dahi ters bağlantı yaparsanız, kısa devre yaparak o bile yangın ve ölümlere sebebiyet verebilir. Doğalgaz çok hassas bir durum. Önemli bir kullanım malzemesi. Çok dikkat edilmesi ve teknik kullanılması gerekiyor. Biz bu konuda eğitim vermekteyiz. Sertifika vererek, sertifikalı insanların bu işleri yapmasını arzu etmekteyiz. Daha önce aboneliği olduğu halde sobasında kullanan veya mutfağında kullanan sokakta herhangi birisinin belgesi olmayan, yeterliliği olmayan kişiyi çağırarak şofbenini bağlatırsa maalesef bu sonuçları görmekteyiz. Bu konunun eğitimi konusunda medyamıza da çok önemli görev düşüyor. Maalesef bu acı haberleri alarak biz de sarsılıyoruz. Bu konuda İGDAŞ devamlı destek vermeye hazır. Maalesef bilinçsizce bu işin ehli olmayan insanlara hayatlarını teslim edecek şekilde bu işleri yaptırıyorlar.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber